Kesayangan GincoMerahJambu

Aku Mesti Kuat!

assalamualaikum..

hari ini terasa nak menaip satu cerita yang menyedihkan..sebab dah lame sangat tak feeling feeling sedih ini..tapi bile terasa sangat nak mengamuk bile semua orang bising-bising..tangan tu asyik pegang pipi..lidah asyik nak ke sana jee..

siap dapat warning dari Along 

" Jangan minum air manis, Jangan makan makanan manis-manis" 

bile aku tak nak dengar cakap,Along tanye 

"Tak Nak dengar cakap along..nak dengar cakap siape?..nak sehat ke tak nak?"


macam ni lah rasanye gigi susu dah goyang-goyang dan tunggu mase minta di cabut

baru malam tadi aku sedar yang sebenarnye walaupun dah berumur "20 tahun" masih ade lagi saki-baki gigi susu aku yang masih belum tertanggal..

patut lah aku tak tumbuh gigi bongsu lagi...

waaa! ape nak jadi dengan aku ni..aku tau pasal gigi susu aku belum habis lagi pun sebab ayah cakap malam tadi..seorang ayah sangat prihatin dengan kesihatan aku!...

malu nye gigi susu ade lagi pada saat dah layak jadi ibu saudara..muahahaha..

- susahnye nak buat kerja bile rase sakit macam niii
- kepala rase nak pecah je dengar adik aku buat bising..rase nak lempang-lempang je dak naim tu..

cepat lah tercabut wahai gigi..tak lalu dah nak tanggung sakit macam ni..dah la tak dapat makan coklat! aduh aduh...

alololo..tak sampai hati lak

sebab tu kot adik-adik aku marah aku sebab selalu sangat lembut hati tak reti nak marah-marah...ekekeke..

6 comments:

shedameor said...

ade gigi bongsu lagi ? pelik + kelakar. hehe

GincoMerahJambu said...

ade lah..gigi last yg tumbuh

BeeL said...

Hehe.. biaselah tu.. usia dah meningkat.. cabut je semua gg tu.. :)
tp kalau ade coklat lebih.. pasing2 lah ye.. hahaha..


Kenali saya dan apa itu "insomnia" :
http://blogmadbeel.blogspot.com/2011/07/adakah-aku-mengalami-insomnia.html

GincoMerahJambu said...

muahahaha...cabut semua buruk la!

BeeL said...

cabut semualah cantik.. baru mcm miss world.. XD

cik sakura said...

kalau sakit gigi ke nak tumbuh gigi ke mesti demam..nak jumpa doktor nak check gigi pun demam jugak..hee