Kesayangan GincoMerahJambu

Product Review: Naturactor "ada keburukkanya"

assalamalaikum



hari ini aku serius so don't play play with me..*tipu

jelas jelas syie mazlan sekarang berada di tahap amarah yang baru nak meletus .. lagi-lagi bila datang customer yang kerjanya nak cepattt semua urusan .. baru masuk pintu celcom dah sebut nombor telifon, bagi duit macam lah aku ni pengemis siap main campak campak je .. makan gula-gula sampahnya dihulur dekat aku padahal tong sampah sebelah kaki  .. two words "kurang ajo"

dan bila bekerja atau setiap kali keluar rumah sekalipun mesti nak nampak lawa lawa mesti bila umur dah lepas spm kalau boleh setiap kali makeup nak tahan lama at least lapan jam .. kn kn kn .. tak payah tipu korang weekend je keluar tengok wayang, main boling, karaoke .. and sebenarnya bb cream tak tahan lama sangat ..


so i use this


naturactor

ramai orang tahu pasal ini dan ramai juga masih tak tahu .. mostly benda ini boleh dapat dekat internet atau dekat luar cuma antara original atau tidak .. tapi aku punye original sebab dibeli di saluran yang benar dan menyakinkan ..

long lasting?

yes! almost for five hour
dan kalau nak lebih lama lagi guna naturactor dengan makeup base .. conform melekat berjam-jam .. 

formula?

naturactor ialah sejenis foundation yang berformula berat bukan macam bb cream atau angelfit yang formulanya lebih ringan

kegunaan harian?

tak dicadangkan..sebab aku sendiri dah test pakai setiap hari dan hasilnya kulit jadi kasar sebab formula nya berat .. 

code?

mine is 151 .. mostly kulit malay kan tak berapa cerah dan tak berapa gelap tetapi untuk lebih tepat korang boleh tanya sendiri dengan penjual warna apa yang sesuai dengan kulit ..

berapa  lama tahan?

setakat ini aku dah guna dalam empat bulan dan macam tak luak je .. ada yang cakap boleh tahan sampai satu tahun tau..

apa yang paling best?

formula dia agak berat jadi dia boleh dikatakan membantu menutup cela di wajah .. macam aku muka sekarang agak teruk sebab kesan VCO hari tu .. naturactor membantu menutup cela .. selain concealer  ..


 before using vco .. hari raya pun pakai bb cream je..now coverage dah kene extra..
sobbsobb



beli dekat mana?




17 comments:

Nuna Alfe said...

VCO tu tak elok ek?huhu

Eqayazid said...

Eh , kau tak sesuai pakai VCO ?? hemm, kau buat sapu eh minyak tu ?? tak try makan ? kot2 okay ke..

Mia Adriana said...

mia mang pakai naturactor.. dri tahun lepas..mang tak luak2 pun..

mysara said...

mai lum pernah try g produk ni..

GincoMerahJambu said...

nuna alfie: VCo tu ok tapi bkn pd semua jenis kulit..ade kulit yg x ok jgk kai tu

GincoMerahJambu said...

mia: kan3..tak luak2 kn..mmg jimat gler

GincoMerahJambu said...

mysara: have a try if u interested

CPM Nadiah Azizan said...

saya jual RM40 trmasuk postage!

QaSeh NaMira said...

Salam, blh ke sy nak order ek? kod 141?

Anonymous said...

mmg cantik coverage naturactor ni..tp pngalaman, sbb sy pn dlu pngedar natu ni sy rasa, ia xsesuai untuk daily sbb muka akn jdi menggerutu dan kasar..klu pkai untuk function ok lh...

Anonymous said...

try original jepun mmg xterasa berat..kulit saya bminyak mmg sgt puashati setelah mmakai beberapa foundation dipasaran tmasuk bb cream mmg bkilat malu beb..
tip mggunakan naturactor lg cntik pakai moisturizer dlu..klu nak lg smooth & rinngan cba octard..
beli dimana ori saya beli dgn kak nora pi page MIRACLE TAB..mmg ori

Anonymous said...

Pakai naturactor ni muka sy jadi berkilat n nampak berminyak. Kenape eh?

Anonymous said...

ina,tganu

hai..seriously kita sama..
muka jd terok pas try vco..
dulu jarang sgt nek jrwt.. klo nek pn skali nek 1 biji cmtu je...

pas mkn vco.. ya Allah..skali nek 2-3.. skang muka dh x 'kosong' cam dulu.. skang byk parut2 jrwt..

dulu slalu konfiden ble amik gmbr..skang sgt kurang!!

pd awl nek kcik2 katenye healing process la..tp bila lme2 pastu.. mak bpk jrwt nek.. huhu

means xsuma la ssuai kot...
so..tuan rumah ni wat cmne bile dh jd teruk after pki vco tu?

Anonymous said...

macamane nk order eh?

hannnahmaya said...

Maya dah pakai 3 tahun n FYI I had very sensitive and combination skin tp naturactor is the best foundation so far n Maya pakai setiap hair. the key is less is better. kalau pkai tebal..muka tidak dicuci bersih or span muka yg sma dipakai berulangkali / tidak ditkar/ dibersihkan itu antara penyebab2 berlaku masalah berikut.. calit sedikit Dan dot di beberapa bhgn muka n blend well.

hannnahmaya said...

Maya dah pakai 3 tahun n FYI I had very sensitive and combination skin tp naturactor is the best foundation so far n Maya pakai setiap hair. the key is less is better. kalau pkai tebal..muka tidak dicuci bersih or span muka yg sma dipakai berulangkali / tidak ditkar/ dibersihkan itu antara penyebab2 berlaku masalah berikut.. calit sedikit Dan dot di beberapa bhgn muka n blend well.

Perunding unit amanah said...

I pakai naturactor foundation ni tiap2 hari....Actually muka i ni memang banyak jerawat ngn bekas- bekasnye sekali. So bila pakai naturactor ni barulah rasa confident nak jumpa client...

I beli kat sini http://riasanggunbeautyconcepts.blogspot.com

I memang pelanggan setia RiasAnggun Beauty Concepts ni.. Coz Naturactor yg dorg jual ori & servis yang bagus.. Tak buang masa i...