Kesayangan GincoMerahJambu

what make your day wonderful?

assalamualaikum...

ayoyoyo..tahu tak apa itu rasa ketinggalan dan berada di zaman batu akibat tak tahu kejadian semasa dan hari-hari yang berlalu menjadikan aku gadis kampung sejati..bagun awal pagi setiap hari .. buat kerja-kerja rumah sampai pukul 9 lepas tu menganga tak tahu nak buat apa lagi dah .. tak kan nak masak pukul 9 pagi! .. lepas makan tengah hari pun macam tu jugak .. nak tidur .. bahang nyahh oii .. redha jelah tengok semua drama tv3 walaupon ulangan...

semalam lah pun baru dapat jumpe dunia luar balik .. dan rasa nak bagi tahu satu dunia how much i miss manjung .. hidup dalam pekan kecil macam ni .. walaupun manjung tak lah sebesar ipoh dan tak seseronok kuala lumpur tapi itu tempat aku membesar ... "saya masih dalam proses membiasakan diri dengan tempat baru"

dan berada luar dari dunia luar untuk sebulan makes me think a lot .. rupa-rupanya ada pihak yang menggunakan apa yang ditulis dalam blog ini untuk kepentingan peribadi dan meraih simpati .. itu lah yang dinamakan hasad dengki .. jadi to the person yang saya rasa dia tahu dirinya siapa .. please stop doing this .. people will love you coz who you are not because you try to be someone else..

........................................

people what makes your day wonderful?

adakah sebab

dapat shopping setiap hari sebab aku anak orang kaya

dapat makan makanan macam dekat hotel setiap hari sebab mak aku chef

dapat jumpe bf/gf setiap hari sebab kitorang duduk dekat-dekat

dapat group of friend yang sayang sporting

sebab baru jadi isteri orang dan sangat sukakan kehidupan baru ni




atau berjaya buat muka macam orang jahat

saya sangat gembira sekarang ni walaupun masih tak dapat biasakan diri dengan tempat baru tapi ada sesuatu yang setiap hari buat saya gembira dan rasa tak sunyi .. tapi dulu saya takot dengan nya ..nak datang dekat pun jangan harap lah .. sekarang tidur pun sama-sama .. setiap malam .. kalau tak ada dia memang tak boleh lelap




name: Noni 
nama asal: Fiona
umur: unknown 
baka: kucing kampung je pon
jantina: betina

rumah ni sekarang dah rasa macam ada budak kecik sebab loceng noni sangat bising sebab noni ni aktif dan sangat manja dengan orang perempuan je .. kalau dengan lelaki dia tak suka .. so bila ayah atau naim nak main dengan dia memang jadi gaduh jelah


psst! loceng pink noni tu buat sendiri tau loceng je beli dekat pet shop RM 4.00 sebijik .. gunakan kepakaran orang kreatif dalam rumah ni untuk buat rantai dia ... 

noni lagi suka main benda-benda yang dia boleh gigit daripada main bola dan lebih suka makan ayam daripada ikan dan akan menjerit-jerit setiap kali dimandikan..tapi kene jugak mandi at least tiga hari sekali.. baru wangi dan rumah tak bau kucing merata tempat

till then 


have a nice day everybody!


8 comments:

hipotesis crew said...

noni tu ganas tak.. ada barang2 rumah pecah x.. hehe

p/s : memang susah untuk memuaskan hati semua orang kan :)

GincoMerahJambu said...

noni tak ganas lah...ade sekali pecah kan gelas bunge..sebab dy nampak diamond tergantung2..haha..

its true hipotesis crew..ssh nk puaskn hati semua orang

yen(toka ziizokukuto) said...

nice entry,,,baru pindah ke???
btw,,saya lagi suka duduk kg kot,,,,dah penah rasa dok kg,,lagi best hehe

Puan Gojes said...

omg..saya suka miow! ;)

zlany azlan said...
This comment has been removed by the author.
GincoMerahJambu said...

yen: yes..bru je pndah ni..tga sesuaikn diri dgn tmpt bru kot

GincoMerahJambu said...

pn.gojes: saya suka! saya suka!

Jericho said...

Wa nampak kucing dekat sini.. Kucing ni bukan ada baka juga ker ni?