Kesayangan GincoMerahJambu

Chocolate Memories

assalamualaikum...

meremang-remang bulu roma aku tengok cite "Tentang Dhia" kejap tadi .. tak pernah drama dalam malaysia ni buat suspen sampai macam tu tapi at least "Tentang Dhia" banyak tunjukkan situasi sebenar yang terjadi dalam hidup kita yang kita tahu atau tak dan yang kita sedar atau tak..

hari ini ialah hari yang sangat ribut petir dekat office sampai segala urat terasa tengang *just imagine betapa sibuk nya aku hari ni* then suddenly i think about CHOCOLATE..fuyoooo..sedap nye dapat makan coklat time-time tension  ni..

aku bukan lah peminat tegar makanan manis bernama coklat ni macam sesetengah girl yang akan pengsan kalau sehari/seminggu tak jumpa coklat *eh..ade ke? tapi kalau ada depan mata tu aku ngap jugak! dah lah free..coklat pulak tuu..rugi tak makan woooo...


zaman sekolah rendah dulu aku makan jugak coklat ni bukan sebab coklat ni sedap tapi sebab coklat ni keluar sikit-sikit tu .. comell je .. bila makan haruslah tangan aku comot sebab aku tak suka masuk mulut terus..mesti ngade-ngade nak letak dulu atas jari lepas tu baru makan .. dulu satu je perisa choki-choki sekarang siap dah ade white choc ngn almond sekali .. yang ade white choc tu aku suka campur kan dulu.. baru makan tapi sekarang dah tak buat perangai jilat-jilat jari dah..ngeh2

tapi kan...

eh ni choki-choki edisi negara mana?

kenapa kat msia takde macam niii?



lepas tu-lepas tu

masuk sekolah teknik dan first time rasa duduk asrama dan ade pakwe dan menjadi student yang "kelihatan sangat lah tak bagus dan teruk sebab ada pakwe dekat sekolah a.k.a asrama berdepan" tapi masa tu lah tahu yang budak-budak asrama ni kalau bercinta mesti suka bagi coklat..aku pun sama lah tu..puih! minggu ni dia bagi kita coklat besar..minggu depan kita pulak bagi dia coklat kecik..*ngeh2..lepas tu kita kumpul-kumpul sarung coklat ni..lepas tu bila putus kita pulang kan balek semua sampul tu dekat dia..hokhokhok..

lepas tu dekat asrama kalau ko berani letak coklat dalam peti ais alamatnya lesappp lahhh .. *sebab aku pernah kena .. maka adalah lebih baik coklat ni makan cepat-cepat ataupun LETAK BAWAH BANTAL..seriously tak/lambat cair coklat tu..

tapi lepas habis sekolah memang jarang lah aku nak beli coklat lagi

bila dah besar sikit dah tahu kebaikan coklat aku ambik jugak coklat tapi dalam bentuk minuman itu pun masa sem 4...setiap malam tepat je jam pukul 11 wajib lah aku dengan roomate masak air..buat megi..dan buat air ni lah.. 

yes..chocolate help you to reduce your stress

tapi makan megi setiap malam dan sebelum tidur itu adalah amalan yang sangat tak bagus tapi berkesan untuk orang yang bercita-cita nak tambah berat badan macam aku ni


Kisses 

this is my fav choc currently..aku tahu agak ketinggalan zaman untuk suka coklat yang biasanya kawan-kawan akan bagi lepas balik dari langkawi..termasuk along..balik dari langkawi sampai dua bungkus besar bagi aku coklat ni..

hershey tak terlalu manis macam cadbury dan rasa coklat susu dia sangat sedap 

till then

tenkiu for reading this dan jangan lupa tekan button like!

also my new makeup tutorial video





3 comments:

Boyz_ed said...

Pergh !!! Choki2 and Cadbury are my favourite. Love it <3

syila may said...

i knew who give that cadbury..
but student ostel bila couple mmg akn bg cadbury..
aku pn slalu dpt dulu..hahaha

dayangredzuan said...

mase kat hostel aku dpt coklat vochele je..tu pun kereng bg...hahaha betul ke aku eje jename coklat tu