Kesayangan GincoMerahJambu

Tutorial: Golden Make up! (silauu ohhh)

assalamualaikum..

currently hearing "A thousand Year-Cristina Perri" and "Terukir Di Bintang-Yuna" and i love both song damn much .. dari semalam sampai hari ni tak berhenti-henti bukak lagu ni dekat youtube..lalala~


satu masa dulu .. *eiceh konon lama sangat.. saya pernah berniat nak berhenti buat makeup tutorial sebab putus ase sebab rasa macam tak hadee orang tengok sebab saya bukan expert on this sampai nak ajar-ajar makeup dekat orang lain .. but suddenly one of my friends masa belajar dulu minta saya buat satu makeup tutorial for gold and black .. and i was like "ohh myy .. ada orang suka my tutorial yang #$%&?


dan saya masih menggunakan camera webcam saya sebab tak beli kamera baru lagi dan camera hp sedang rosak termasuk hp sekali..sobbsob..redha jelah ye tengok warna yang seperti yang sebenarnya sebab cahaya terang sangat..T___T


product that i use

face:
naturactor code 151
maybeline angelfit : natural buff 
sera alabon peach blush

eyes:
mac eyebrow pencil : black
mac eyeshadow
silkygirl mascara : black
liquid liner

lips:
simply pretty gloss: peach

dan dalam video ini jugak saya terlupa nak pakai mascara and curl my lens 




saya tahu masih banyak kekurangan dalam mengedit video ini dan jugak cara saya makeup but i learn from it..

till then people

thanks for watching this video and read this entry..



10 comments:

Aishah Jahirah said...

akak fail make up..hehee

nur ika said...

alaa..cumilnye..nk cumil cm2..o_0

aswadz said...

hhmmm... nak komen. tp x tau nak komen psl pe sbb bkn tau pun psl make up ni kan. hahaha...

p/s: ni pun kira sbg komen gak kan?

Noorfatin :) said...

lawa :D

YNA HERMOSA said...

learn from mistake dear :)

keep it up :)

GincoMerahJambu said...

aishah jahirah: xp kak kt pon pndai sket2 je

nur ika: ika pon comell jgk lahh

GincoMerahJambu said...

aswadz: xp..at least sudi jugak comment kt sini

fatin: tq dearr

GincoMerahJambu said...

yna hermosa: tenkiu dear

Daddylicious said...

oh! biasa buat ni ...hehe

khairul akmal bin azman said...

cam best je tutorial ni..hehe..