Kesayangan GincoMerahJambu

Celebrating My First Labour Day

aasalamualaikum..

hai pekerja-pekerja seluruh malaysia dan bakal pekerja masa akan datang ..

sebetulnya tak pernah pulak aku membayangkan yang satu hari nanti aku akan merasa sambutan hari pekerja sebab dulu-dulu yang aku tahu saat hari pekerja menjelma wajib lah bercuti which is...horrayyyy! 

tapi tahun ini .. tahun pertama makan gaji .. tahun pertama seriously ber-kerjaya .. tahun pertama meraikan hari pekerja..


hari ini hari membahagiakan perut 

sebelah aku tu officemate depan tu pulak supervisor dan berita baik nya kami semua masih single..wootwoot.. 



yang atas tu chicken chop rice bowl dan yang bawah pulak mocha ice blended .. imagine chicken chop plus rice makan pukul satu sampai pukul sembilan malam nanti belum tentu akan lapar balik sebab mengah nak habiskan ayam dan nasi yang banyak sesangat

sesudah itu .,. pulang ke pejabat .. dapat pulak


dang! meriah betul hah labour day pertama aku 

sejujurnya sedang menaip dengan keadaan perut berlipat dua yang masih belum kempis dan masih belum koyak kan plastik ferrero rocher tersebut .. 

oh lastly .. picture of the day


dang! 
muka pucat lesi datang keje .. aku lettew

hari tu dah mintak mak cik kampung sebelah datang betulkan aliran darah supaya tak cepat pucat lesi konon nye .. tapi mungkin kandungan darah putih lebiih agaknya pucat tetap pucat .. kehkeh ..

owh dan kat pipi tu sebenarnya ada kesan parut comel tapi dah padam .. aku kasi tahu awal supaya taim korang jumpa aku konvo bulan lima nanti takde lah korang cop aku pentipu besar .. hewhew..

AND I AM NOT WEARING ANY COLOR/BIG LENS ANYMORE! 
*sila hentikan kutukan anda*

1 comment:

azam said...

:) comel ...hehehe