Kesayangan GincoMerahJambu

our second year. tehee!

assalamualaikum

*kunyah kuih raya..oppps!

"saya sedang menanti detik empatbelasogos" via- syiemazlan twitter

and now here it is. hari ini detik empat belas ogos iaitu anniversary kami. kami means Along+syie= kami. bukan syie+blog= kami.. hihi. siapa yang bercinta tahu lah korang mesti buat countdown punya kan dah berapa lama bercinta. siapa tak kira tu rugi sebab nanti tak dapat sambut, bila tak dapat sambut tak dapat hadiah mahal2 dari boifren sebab selain dari hari jadi kita boifren akan bagi hadiah special masa anniversary je. haaaa.. :p

fasa pertama dalam bercinta versi syie iaitu pada tahun pertama adalah masa untuk kami keluar sama-sama, lepak dekat taman, bersembang macam-macam cerita, sebulan lebih dari dua kali jumpa..sebab masa tu tengah angau kan..kalau boleh tiap-tiap hari pun nak menghadap muka si cinta hati. pada masa ini kita rasa serasi. kita rasa kita boleh nak go on dengan dia.

fasa kedua pulak sorang kena pindah ke johor seorang lagi kena campak ke terengganu. its about distance!. time ni baru teruji hati tu tahan ke tidak kena tinggal lama-lama. kalau dulu seminggu sekali boleh jumpa even time lunch tapi sekarang 3-4 bulan sekali baru jumpa. tiga empat bulan sekali bukan tiga empat minggu sekali.

tapi kadang-kadang best jugak jauh macam ni, kita sebenarnya dah lebih saling kenal hati budi kita masing-masing. dah setahun pun dan semuanya tak lah macam kena langgar todak . kita tak pernah rasa diri kita jauh walaupun skype pun dua bulan sekali. kita tak pernah rasa kita kehilangan, tak pernah rasa kurang kasih sayang. tak pernah sebab ia sentiasa bertambah..ok jiwang


along: ini anniversary kita jadi jangan harapkan hadiah macam beg kasut baju semua tu, yang itu semua along boleh bagi masa kita jumpa nanti


bila bukak parcel tu. *terharu. *tersentuh 

sebenarnya kami saling tukar hadiah *poslaju dan kami sama-sama rahsiakan hadiah yang kami bagi supaya nampak sikit surprise tu. hihi.. tak sangka sebenarnya apa yang kami bagi adalah benda yang sama cuma feel dia lain sikit bila lelaki sanggup buat buku scrap tebal-tebal dan dia ingat tentang semua perkara yang kami buat sama-sama . contoh "hari ni kita keluar sama lagi, tapi kali ini kita pergi makan dulu baru jalan-jalan" .. 

from me to him
*eh dah macam hantaran bunyi

"im no one special, just another wide eye girl who desperately in love with you"







7 comments:

♥ Cik Zack ♥ said...

wewittttt ;) sgt suweettt okehhh ! hehehehe :D

khairul akmal bin azman said...

kacak nye along..
kehkeh..

boni kacak said...

wah... so sweet...

scha cha said...

jaoh itu baru terasa kesuwitanny! :P

GincoMerahJambu said...

cik zack: tenkiuu

khairul azman akmal: yess! tenkiu

GincoMerahJambu said...

boni kacak: tenkiuu

scha cha: tp terasa jgk kerinduaan nye

DayaMohamed said...

alooo, sweet nya dia. :D