Kesayangan GincoMerahJambu

my first fashion show! and my first catwalk!

assalamualaikum..

i never expect that one day i would be able to walk in front of people like a model..
but that night its really happen..
all this while i never dream that i will be there..
sometimes, give chance to ourself to make something crazy

lets begin:
i sebenarnye dah selamat sampai ke rumah selase lepas, but as one of AJK for dinner and my ketua kumpulan pon suruh balek tolong mereka aku pon balek but sebelum aku balek ak umum kan yang aku akan balek kat FB..tibe-tibe si Natrah mos cakap

"syie masuk fashion show"

ohh..tanak-tanak-tanak..but mase tu dy cakap tade wakil kelas so i masuk la..tetibe bile da sampai poli ade lak dak kelas laen yang masuk, nak tarik diri dyrng cakap 
JANGAN, TAK BOLEH, haha..pandai2 je kn..
peserta adalah seramai 32 orang..kalau tak silap 9 boys yang laen girl-girl 
and we olls kene catwalk!!!! 
oh my, oh my..
celah mane lak la ak ni pandai bejalan ala-ala model ni pon..

so petang sebelum pertandingan itu aku dah stat tak tentu arah, sampai terkacau ALONG tido petang tu.,,cian along penat tak hilang lagi ak da kacau konon nak mintak semangat la segala..hahaha
lepas tu baru lah tenteram siket and semangat untuk bersiap pon ade..dengan bantuan juru makeup yang sangat berbakat

mak andam pon cute ohh! 
my classmate!

lepas je magrib cepat-cepat aku ketuk pintu bilik dy mintak makeup kan..haha tak malu..aku makeup biase je reti, makeup untuk dinner ni mane taw..jap g ni siap nak jalan atas red carpet segala..kene la tebal siket mekeup ye tak..hah

hasilnye!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
eh kejap! 
flashback siket
ini adalah gamba saya mase latihan..itu adalah numbor giliran saya..*muke baek

ini lah hasilnye untuk malam itu!

close up sikettt..
tonite im wearing 16mm black color lens
shawl roomate punye..
gelang is mine
beg gold dayah pnye..dy bagi pinjam..
hahaha
but dress is mine!

wif the mak andam..jeles tengok dy lagi cute!
hahaha

opps!
ini bukan the show larh..ini after dinner pnye kegedikan

u olls bayangkan la kelajuan aku berjalan..kerana teralalu berdebar

 classmate! in red...
wow!!

on the stage..agagaga..tak keruan ohh

tapi kan bile sekali sekala kite buat perkara mencabar cenggini rase best ohh..rase nak buat lagi..macam kalau naek roller coster tu..mule-mule takot but last-last rase nak buat lagi! bagi peluang diri sendiri buat benda yang kite rase kite tak mampu buat itu menarik!

early there i use ALONG instead of BOYFRIEND 
i wont make people annoying when read my entry
agagaga..
i hope now u olls comfortable with this.


13 comments:

..:noor badriah:.. said...

wah, kamu cantik!
nway, i follow sini k =)

HazHand said...

wah!! ko biar btol!! hahaha

GincoMerahJambu said...

noor: tengs honey

asip: btol larh..bt pe menipu

yaya_flanella said...

cantiknye. hee. *ayat last tuh. macam same kat entry. sep sikit. hiks.

nurul said...

congrats2 ...siyes ,,cantik ...

syamimi fatin said...

syie comel!! :)

GincoMerahJambu said...

sis yaya: ooo..sme ke..entry mne? jap nk tengok..hee

GincoMerahJambu said...

nurul: tengs syg

mimi: ko pon comell

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

jln2 blog MODEL...hahaha

GincoMerahJambu said...

ahmad hisyam: issh..bkn model oh

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantiknya
nak pinjam gelang u dear =)
Tsunami Jepun Telah Mengubah Sedikit Kedudukan Matahari | Tanda Kiamat Makin Hampir"

Loji Tenaga Nuklear | Dilema Malaysia Selepas Krisis Nuklear Jepun"

Faa Eryna said...

cantik cantik cantik ;) Culik kangg ;)

GincoMerahJambu said...

faa..culik nk bwk g mne??