Kesayangan GincoMerahJambu

Kawin Cepat! Macam mana yee?

assalamualaikum..

ini adalah entry khas untuk budak-budak yang dah lepas umur 20 (macam aku) dan sedang menganggur (macam aku) Pulakkk..aku terasa macam nak tujukan si entry ni khas untuk kawan kesayangan aku yang dah tak sabauu benauu nak kawen gamaknye!

yee kan  kinashahudson 
yes aku saje besau kan name ko kat situ..
ekekeke
(jangan marah aku taw)


incik lelaki itu ade pendapatan tetap

korang-korang ini penting sangat taw..tak kesah lah wedding korang nanti ramai sponsor tapi si jejaka wajib mempunyai pendapatan tetap setiap bulan..kalau tak dia nak suap korang makan ape tiap-tiap hari nanti..

contohnya aku yang kuat makan ni hah..jenuh la laki aku nak penuhkan peti dengan makanan hak milik bersama nanti..

tapi bukan itu je..keperluan hidup zaman sekarang pon dah semakin meningkat..bil api dah naik, tepung pon dah naik harge..

korang berdua bersedia untuk memikul TANGGUNGJAWAB

ini tak kesah lah berapa pun umur korang..kadang-kadang ade orang tu umur je tua tapi langsung tak boleh diharap untuk memikul tanggungjawab kan..

so ketepikan soal umur tu..yang penting korang tahu yang korang sememangnya ready untuk ini..

pekak kan je ape jiran-jiran sebelah timur barat tu nak mengata..bukan nye korang buat dose pon

MAMA N DADDY bagi lesen

restu ayah dan ibu korang lah akan buat bahtera perkahwinan yang anda layari bahagia dan mudah diharungi..
(ayat bm A1 aku)

jangan korang kawen lari pulak tawww!


tak berkat nanti

Tolak Tarik dan Komunikasi

terima diri dia seadanya sebagaimana dia menerima diri kamu..dan biarkan dia mencintai kamu lebih daripada kamu mencintai dirinya..

komunikasi adalah sangat penting untuk sesebuah hubungan tak kira atas nama apa pun..bila dah kawin nanti bukan kene buat sesuatu keputusan untuk diri korang je..ade pihak yang perlu difikirkan jugak

jangan keras kepala! asyik nak menang jee! tolak ansur lah sikeett

Girls you must Ready

sebab..

jangan kawin lagi kalau korang tak reti langsung pegang senduk dan kuali..t tak makan pulak laki korang tu..

elok-elok sebelum kawen gemoks si lelaki..tetibe dah kawen kurus melidi..jenuh korang nak menjawab dengan ibu mertua..


done! hari ini aku dapat share a little tips untuk korang semua..jangan marah taw..sesaje je ni..untuk panduan aku jugak..

p/s: aku paling takot tak dapat tambat hati mak mertua aku nanti..mampu ke aku jage along segemoks sekarang ini?? bagi makan megi hari-hari bole?

14 comments:

nelly said...

nelly tak terfikir lagi ~
hehehe

Alexandriana Alia said...

rasanya I mmg dah ready dah. semua ciri tu dah ada InsyaAllah.

tapi sebab kesibukan dua2 belah pihak so kena tangguh kawen hinggalah ke masa yang seswai. ecehhh.

emeera asnary said...

kak, ajar saya masak, nk kawen, hehe,,, <--- tlong kaki kan saya ! hehe

alinac lover said...

hahaha best~

cik aisha said...

da terlambat da pun...tp still nk maintain...hik2

Ibu Ezqil Mikhail said...

btl 2...pape pn kena ready..sy pn kwin awl..umu 16thn dh kwin...tp skolh ttp tmat kn...skrg umu 18thn dh da bby umu 1thn lbh dh....kwin muda mmg best tp klu xready xblh gk kn....ti becerai berai lh....

yasmine danny said...

HAHAHAA....
aYt LasT x bLeY bLaH... =D
MakaN MeGi haRi2 BoTaK KanG KePaLa SuaMi.. =)

bTw, NiCe inFo, HoPe dapaT Laa yG TerBaiK BuaT DiRi RighT?
yG PenTinG PuCuK PanGKaL SuMe TerLeTaK Pd DiRi KiTa SenDiRi. =)
anD LasT BuT NoT LeasT,
KonSeP BerKeLuarGa PerLu TaHu.. =)

p/s: Opppsss!!~~ SoRRy,,, oRg Bg RuanG KoMeN cKp SiKit2.. sY cKp PanJanG B'JeLa pLaK.. hehe.. =)

SheyPull said...

aik dah x sabo nk kawen kew?
nnt jgn lupe ngajak yer...:)



JOM singgah blog saya nak...Benci r aku dokter tu...ubat? lagi la

GincoMerahJambu said...

nelly: xp..mude lagi 2..

alia: semoga segalanya dipermudahkan..n tahniah untuk hari bahagia nanti

GincoMerahJambu said...

emeera: meh sini..dtg umah akk cepat!

alinac: tengs dear

GincoMerahJambu said...

ibu ezqil: wahh syie kagum betul dengan awakk..semoga sentiasa hepy

yamien: betul..sebab tu kene pergi kursus kawen..hahaa

GincoMerahJambu said...

yasmine: btul2..sebab tu kne g kursus kwen kan

sheypull: haha..t aku hntr kad ko

-QinaSha Hudson- said...

saja nak femeskan i kan?. hik

cik Tya said...

Assalamualaikum..

Daripada nikmat dalam maksiat, lebih baik derita dalam berkat..

akak sihat?
lama tak dengar cerita. :)
dulu kita blok a9 sama2.
mak akak ajar ngaji, ;)
satu kelas juga dgn syazirol mazlan di sekolah menengah.