Kesayangan GincoMerahJambu

Hakikatnya..Lelaki memang sayang emak!

assalamualaikum..

petang ni aku cuti tido petang sebab kene jage adik..*terpaksa

oleh sebab itu marilah kita sama-sama membicarakan tentang lelaki lagi hari ini .. aku bukan nak cakap pasal "lelaki anak emak" tapi nak cakap "lelaki sayang emak" ada beza di situ

"lelaki anak mak" ialah lelaki yang terserlah kemanjaan nya dan terlalu mengutamakan emak dalam apa juga keadaan

"lelaki sayang emak" ialah lelaki biasa yang kita selalu jumpa di sekeliling kita yang bukan jenis semanja anak emak..mempunyai ramai kawan..hidup normal seperti orang lain dan mungkin adalah teman lelaki kita!

dalam kita berkawan-kawan dengan lelaki..korang perasan tak yang budak lelaki ni kalau dah rapat dengan kita mesti sikit pun akan cakap pasal mak mereka

contoh nya:

"Mak aku kalau masak Laksa memang terbaikk larh..tak pandang dah tempat lain"

sudah! otak tak dapat keluarkan memori lagi..putus fius..

apa lagi contoh yang korang ada?

till then..

good bye

2 comments:

cik pieja hut said...

entah.mcm belum pernah terdengar. hehhe

Tey said...

well, my husband would the perfect example for "anak emak" , but again, I'm okay with it.. :-)

I remember the first time I cook for him (when we were engaged) and he was like :

"Sedap kari ni.. Tp kalau sayang buat mcm ni.. mcm ni.. (explaining how he's mom would do it) mcm mak buat mesti lagi sedap"..

Weeeenggggg :-D