Kesayangan GincoMerahJambu

Its not about how long the relationship is..

assalamualaikum...

mula-mula aku nak minta maaf sebab masih menggunkan headar tak center sebab aku malas nak center kan..dan  blog ini pun masih lagi dalam pembinaan yang tak siap-siap..

tukang buat header diraja sangat sibuk dengan kerja sekolah yang berjuta lemon dan hanya berjaya siapkan header baru blog Beliau..hingga aku terasa nak lempang-lempang beliau sebab lambat sangat.

oh!

adakah anda sedang menjalani perhubungan?

cinta?

berapa lamakah anda sudah bersama?

sejauh mana anda rasa anda kenal pasangan anda?

adakah semakin lama dirasakan semakin serasi?

atau

semakin berantakan?


aku akui setiap mereka yang in love relationship pasti mengira berapa lama kah mereka sudah bersama.  walau bukan dikira setiap bulan tetapi pasti tarikh keramat itu diingati dan di susuli dengan ucapan dengan meraikan hari indah itu dengan penuh keceriaan

tapi korang pernah fikir tak adakah hati ini bahagia sepanjang setahun, dua tahun atau berapa lama sahaja anda bersama dengan si dia?

nak cukup kan satu tahun pun sangat terseksa nak mengekalkan hubungan aku dengan dia

atau

eh! dah setahun ke?..tak terasa pun..rasa macam baru je kita kapel kan?

korang berada dalam relationship yang mana satu

Dah tiga tahun kita bersama tapi awak masih tak dapat fahami diri saya, kerjaya saya..kenapa ni?

atau

saya bersyukur sebab dapat pasangan yang sangat memahami saya yang sangat sibuk walau dah tiga tahun bersama tapi dia sentiasa indah seperti dahulu

its about how long your relationship


kami ini baru setahun bersama tapi setiap hari mesti ade je yang tak kena..paling tak pun setiap minggu pasti bergaduh dan dalam sebulan tak ingat dah berapa banyak kali hubungan putus sambung

atau

we laugh together everyday..thanks because you always make me smile and my friend get jelous for how happy i am now..

hmmm...

i can't stand this long distance relationship..almost everyday i cry over it..we get argue everyday!

atau

i love this long distance relationship because it teach me to respect the feeling of miss someone and how important to take care about someone that i love


its about distance and trust


so..in which part is your relationship is?.. im not typing this entry because im happy for what i have not but to remind myself about this because one day i also need to be on long distance relationship..

i also still learn how to understand him me the way he understand me.. and now i realize being in love with people more matured than us is so wonderful..thanks because you teach me that love is not to be hurt..is not making decision by only one side..

"jangan di seksa hati itu jika sememangnya tidak bisa bersama nya..dan cinta itu indah bukan berterusan menyakitkan hati sendiri"


(english aku berterabur..persetankan semua tuu...heee)

8 comments:

emeera asnary said...

kami yg kaler biru tu , oke, sape x suka yg +ve kn kat donia nyh ? hehe

GincoMerahJambu said...

hahaha..bgos cam2 dik

BeeL said...

sebenarnya angka tidak menunjukkan ape2.. tp keikhlasan hati tu yg amat penting.. :)


DAN! bercintalah kerana Allah.. insyallah itu jodoh kite.. :)

<-- padahal single.. XD

HAZIRAH SULAIMAN said...

follow ur blog dear,

btw i rse nak jaga sebuah perhubungan itu sangat susah kalau ade org ketiga dan tidak ada persefahaman . wee :)

Yayan said...

nice entry .. mcm sy , dh 3 tahun serius .. tp berkawan dh hampir 5 tahun .. Alhamdulillah , buat masa ni semua lancar .. Ala , tipu lah kalau xade hujan dan ributnya kan , tp semua diatasi dengan akal , fikiran , dan toleransi .. sekarang dh hampir 2 tahun ber'long distance rship' .. sy di terengganu , dy di melaka .. yg diharapkan hny pd kesetiaan , kepercayaan dan keikhlasan .. :)

jom follow sini jika sudi .. :)

http://izyannadira.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-boleh.html

cik najihah said...

singgah dari SB :)
kalau berminat nak beli pashmina,shawl & inner murah2 jomla ke

http://shawlnajihah.blogspot.com

yaya_flanella said...

sabar tu penting. tolak ansur tu penting. give and take pun penting. sampai satu masa nanti, mesti ada fasa berat bg setiap pasangan. terpulang macam mana pasangan itu sendiri tangani. :)

amir aizat said...

nice entry! keep it up,hehe