Kesayangan GincoMerahJambu

Korean Cosmetic (BB Cream by Skin79)

assalamualaikum..

Alhamdulillah..dah pulih semangat yang gugur sekejap siang tadi..terima kasih ayah mama dan kawan-kawan jugak along yang sentiasa bagi semangat..dan nasihat yang tak putus-putus..tapi lebih ok bila dah baca entri baru Yuyu Zulaikha .. walaupun "people with no face" itu bukan seorang blogger tapi pengertian nya masih sama.. this is my very own personal blog...remember that..

...............................................................................


hye para gadis-gadis lawa dan cantik

"percayalah setiap wanita adalah cantik dan memiliki kecantikan tersendiri..tak percaya? tengok girl sebelah awak betul-betul"

"oh..she has a very beautiful smile/eyes/lips/skin"

betul tak..betul tak

dan korang perasan tak sejak-sejak lagu-lagu/drama-drama korea menjajah negara kita..semua orang pun sibuk nak bergaya ala-ala korean girl/boy..tapi aku tak pun..aku lebih berminat pada makeup korea nih

baru-baru ni masa berjalan dekat JJ Ipoh aku sempat belek2 makeup-makeup dari korea yang dah semakin banyak sangat masuk dekat malaysia..*sebelum ni aku kenal etude house je..cantik-cantik..bila try eyeliner wow! cantik sungguh! halus jeee..! tapi sekali tengok harga RM 45.++.."tak kan aku nak membazir semata-mata beli eyeliner harga macam tu"

then bila jalan-jalan masuk watson...aku nampak ni


auww! BB Cream kotak warne pink!

lepas tu belek-belek sikit..harga RM 29.90..botol kecil..RM 4+.++ untuk botol besar..aku beli yang kecik je..


botol warna hot pink!

bila baca function dia .. made in KOREA! *demam..terus beli..dan bila try dekat muka..wow! i love the color..natural..kepada sesiapa yang sukakan natural look tetapi dalam masa yang sama tak berminyak this product sesangat sesuai...tak bagi effect putih melepak dan tak berminyak walaupun dah pakai berjam-jam lamanya..siap dengan function untuk mencerahkan dan mengurangkan kedut dekat muka..*hey..girls korang dah boleh protect skin korang dari kedut mulai sekarang!...



susah nak percaya jenama skin79? sila tengok sendiri website mereka tekan sini .. untuk lebih kepercayaan..

tips: 
kalau anda berkulit kering: "sapu moisturizer yang secukupnya pada kulit korang untuk hasil yang lebih cantik"

kalau kulit anda berminyak: "tak perlu letak banyak sangat moisturizer agar kulit korang tak nampak sangat bersinar-sinar"


my happy face using this product

KOREAN LOOK..KOREAN LOOK
" i tengah on the way nak cari my korean look ni"

p/s: eh along i ada beli kasut baruuu! nak tunjuk kat korang lahhh..boleh tak?





12 comments:

m0sHiE~ said...

wowow. nak bli jgk la cmni^^

alyaclumsy said...

wah, mcm best je. nk try jgkla nnty, hihi

Ain said...

tak pernah try skin79. sekarang pakai Elianto. dari korea jugak. not bad! :D

GincoMerahJambu said...

moshie: have a try

GincoMerahJambu said...

alya: have a try alyaa...sure u akan suke

GincoMerahJambu said...

ain: i tak pernah try elianto..heee..best tak

Penyu said...

saya dah comel. kalau pakai bb cream ni, mesti saya makin comel. ahh. malunya saya.

SheyPull said...

wah....memnag ade bakat jadik model la saie nie..P

awk bile nak burak lagi...
lame dah x burak2..:)



JOM singgah blog saya nak... Ko hengat aku boleh bagi cuti ke?

Ace Aliaa said...

Skin79 BB cream ni leading BB cream kat Korea. punye la aku cari bagai, siap nak order from internet..last2 jumpe kat Watson rasa mcm nak JERIT ke-excited-an!

GincoMerahJambu said...

hahah..tp bukan kt semua watson yg jual ni..eh dia leading kt korea ke? tp wrne dy gelap sket la..aku bg adik je

wajihah said...

watson mane ek?

Amanda Musa said...

dear, if nak pesan barang dari korea email sy k. sy pergi this oct.

thefunnjoy@gmail.com