Kesayangan GincoMerahJambu

Makanan Pilihan Sepanjang September

assalamualaikum

nampak tak betapa lemahnya aku nak fikir tajuk entri kali ni .. yes .. aku mengaku tengah tak ada idea kreatif dalam otak untuk kasi tajuk gempak-gempak yang penting ada perkataan MAKANANNNNN! dan sememangnya kalau boleh nak list kan makanan-makanan pilihan setiap bulan dalam blog ni..sebab terasa alolo..comel nye tengok gambar makanan banyak-banyak

nanti kalau orang yang lapar datang jalan-jalan kat blog aku conform lagi lapar dan merangkak-rangkak bukak tudung saji*tipu .. 

sambil joget-joget sebab masih NAMPAK kurus
 

geram-geram-geram
bila tengok balik mesti rasa nak pergi tesco sekarang jugak padahal masa beli ni aku memang tengah lapor sesangat serta dengan rasa ketamakkan beli sampai enam bijik je padahal sampai esok petang nya tak habis-habis lagi..maniss woii..sakit gg mak noks! 

sebab tu lah makanan macam ni tak boleh makan selalu sangat


puding rotii
puding kegemaran aku dan puding yang paling aku reti buat sebab asal buat yang lain je mesti tak jadi..buat kek red velvet pon tak jadi..*benci! .. tapi kalau buat puding roti mesti tak pernah kecewa sebab conform jadi cuma kadang-kadang tak manis sangat ayah cakap .. sebagai anak yang prihatin aku mesti cakap "akak saja kurangkan gula sebab nak jaga kesihatan" resepi ade kat entri sebelum ni



ice-cream!
aku bukan lah seorang yang betul-betul menggilai ice-cream macam budak perempuan selalu tulis dalam biodata masa sekolah .. tapi kalau time balik sekolah tu kemain panas aku beli jugak ice cream 10sen perisa asam tu... 

tapi yang ni sedap betull! Baskin Robbins kann..harge pon memang patot beli satu pas2 mintak sudu dua..along siap tunjuk resit pastu cakap "make sure kene habis taw" .. cisss .. felda dah bagi elaun riban-riban pon mau kedekuttt kaaa?



nasi lemak sambal kerang kegemaran sampai kaweeennn
errr..lepas kawen suke nasi lemak sambal ape pulak?

baru makan tadi sebab laporrrr sesangat.. nak tunggu makanan oder rasa macam tak sanggup *padahal bukan lame mana pun.. hari ni satu rumah tak ade perasaan nak makan tengah hari sebab tu ajak makan malam pukul 6.30 pon angguk-angguk je setuju.. sedap sangat-sangattt! yang duduk manjung ni mesti lah taw kan nasi lemak seri sarawak..yang mahall tuu..
makan banyak-banyak beribu jenis tapi still maintain berat badan yang ideal?

aku kawal jumlah makan aku nokkss! ingat senang-senang nak kawal..lagi-lagi kerja kat kedai makan yang setiap pagi hidangkan makanan berat lepastu balik rumah mama masak bukan main sedapp tapi if lapar macam mana pun aku tak akan tambah nasi yang aku ambik..kalau dua senduk nasi yang aku ambik maka banyak tu jugak lah yang aku makan..tapi setiap kali waktu makan aku makan makan

nak dapat badan macam orang korea..kena lah buat pengorbanan

6 comments:

Aku Si Pujangga said...

uhmm.. sedapnye!

Nur Syazana Mohammed Sani said...

sedap la ! ! ! yum ! yum !

urm ,. zana ta jumpe button follow la =='

http://syazanasani.com

Miss. Tina said...

looks yummy and delicious...akak pon suka bab makan nih but still kena maintain weight...:-)

www.littlewingdestinations.com

GincoMerahJambu said...

pujangga: nyum3..

GincoMerahJambu said...

syazana: eh ade lahh..x jumpe erk?

GincoMerahJambu said...

miss tina: wahh..same2