Kesayangan GincoMerahJambu

BB Powder .. Sebagus BB Cream ke?

assalamualaikum..

dah beratus kali sign in lepas tu sign out blog sebab tak tahu nak tulis apa..nak tulis pasal personal life dah macam annoying je..nak tulis pasal along lagi .. nanti ada orang sakit hati pulak .. maka harus lah dilupakan sekejap hasrat untuk menulis hikayat cinta sejati aku..tsk!

but today i have something new to share!

SILKYGIRL BB Powder Foundation

purchase a few day ago

dan hari ni ialah sesi mencuba produk ini adakah ianya sebagus BB Cream nya atau sama je macam compact powder yang tak bestt..

saya seorang yang agak cerewat dalam memilih compact powder sebab.. ada yang bila kita apply dekat muka dah nampak macam pakai bedak baby.. tak flawless..ada yang bila pakai muka semakin hari semakin gelap..macam lebam-lebam..idk y..

sebab itu saya hanya percaya pada satu compact powder which is the best compact powder i ever had and i really have a wonderful experience with it .. saya boleh pakai satu compact powder lebih darii enam bulannn! 


tapi sekarang dah hampir habis..tsk!

saya tahu ini taste orang dulu-dulu..macam ayah cakap "eh bedak ni kan dah lamaa kan..dapat dekat mana?"  walaupun selalu nampak mak andam yang berumur je guna bedak ni tapi ini lah yang paling sesuai dengan saya..

................................................................


BB Powder Foundation 
RM 17.90
Guardian 

ianya agak bagus sebab bila kita pakai muka tak terlalu cepat hilang bedak unless korang berjemur tengah panas dan murahhhh..

tips: 
adalah lebih baik kalau sapu bedak ini guna berus bedak sebab hasil nya sangat bagus daripada guna span..



so kalau yang sekapal dengan aku iaitu kerjaya menanam anggur sepenuh masa dan income non hadoo je this product is quite good .. my problem using this product is "kesalahan memilih warna bedakkkk!"

terpilih warna paling gelap sebab dalam guardian tu semua warna nampak macam sama .. cahaya terang pulak tu .. so bila pakai kulit nampak gelap sikit .. so bedak ini akan berpindah milik pada adik aku..sobs!

and now im thinking about 

PIXY 
or 
MIYAMI 
again

p/s: tak lama lagi nak share dengan korang foundation yang super duperr hebat..tahan lama dan paling penting menjimatkan selama setahun!

6 comments:

amy syahirah said...

waaaa . interesting la sis!! tapi sy xsuke pkai foundation . hehe .

Anonymous said...

yunk..ko pkai lebih 6 bulan mesti xsama macam aku..
sbb aku pkai dekat 2 tahun tak habis2 lg..
lotion olay yg ko cabar aku habiskan masa kt teknik dulu pun tak abih lagi..hahaha..

syilamay said...

yunk..ko pkai lebih 6 bulan mesti xsama macam aku..
sbb aku pkai dekat 2 tahun tak habis2 lg..
lotion olay yg ko cabar aku habiskan masa kt teknik dulu pun tak abih lagi..hahaha

GincoMerahJambu said...

amy: akk pon tak bape suke..lebih suke pakai bb cream cz rase lebih ringan..

GincoMerahJambu said...

syila: wahh..ko lg jimat dari hakuuu! teror2

hiraz said...

pakay miyami ! sye pon pky miyami.. ho3 !!