Kesayangan GincoMerahJambu

Syie Makeup Tutorial

assalamualaikum
susulan daripada update malam selamam...


macam mana weekend korangg?

weekend aku dipenuhi dengan bau cat dan habuk-habuk yang menyesakkan hidung *dugaan orang nak pindah .. currently rumah dah sangat kosong! tak lama je lagi nak tinggal kan perak .. dan masih tak ada tujuan dekat johor nanti ..

demi memenuhi impian sendiri dan bertempat dalam bilik kosong semalam syie dapat hasil kan video makeup tutorial sendiri..walaupun tak pernah buat video dan tak pernah edit video .. 

adik aku siap tanya lagi semalam
 "kakak pandai ke edit video?" 
 aku cakap
 "ni baru nak pandai..heheh"

hasil nya:




so this is my very first makeup tutorial and i know i makstakes but not everybody perfect on their  first try kan..terima kasih kepada kawan-kawan facebook yang memberikan come a lots of miment yang membina..saya akan lakukan lebih baik lepas ni

*dalam video ini saya dah skip fondation routine saya*

anda boleh melakukan foundation routine yang biasa anda lakukan..saya akan tunjukkan foundation routine saya pada video yang akan datang




saya menggunakan:

miyami compat powder
88 color eyeshadow
white eyeliner
silkygirl black eyeliner
silkygirl black mascara
Sera Alobon peach blusher
silkygirl lipstick (energetic)

saya akan cuba melakukan yang lebih baik dan segala comment atau cadangan anda sangat dihargaii



10 comments:

cik ika said...

untung a pndai make up...

Eqa Yazid said...

nice try . aku suke :) hihihi.

m0sHiE~ said...

quite interesting~ nk try jgk.:)

WaWa said...

saye suke ! saye suke ! =)

i am S!L4H.. said...

eh eh gune jari pon bole. hehe

:: cekodod :: said...

lawa nya :)

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

nice..cantik..:)

Rara. said...

waw, anda chantek :D

budakijaupendek said...

cantik tuan blog.
komen : just kurangkan masa video ni.
edit sikit klo boleh sb terlalu lama video payah nk view.
lg2 yg guna broadband.
yg lainnya, dh nice dh pun ^^

Nurul Mazni said...

cantik.. simple mekap.. leyh bawak keluar dating..
komen sket: video panjang.. cuba try search nie kat google: softpedia.. then carik cyberlink power director.. itu software edit video yang best n snang.. sebab banyak mase bazir dengan tukar2 brg2 mekap tu..

komen pasal mekap:
1. jgn kepit bulu mata macam yg awak buat.. tegakkan muka.. hadap kamera.. takut nanti biler cm tu, bulu mata asal boleyh tercabut..

2. jangan tarik hujung mata terlalu kuat bila pakai eyeliner.. jangka masa panjang akan hasilkan premature wrinkles yang tak sepatutnye hadir kat bahagian mata pada usia muda.. n bila pakai eyeshadow make sure lightkan lagi tangan tu..n avoid using jari telunjuk sebab tekanan pada jari tu kuat.. gune jari manis lebih elok..

alamak.. terpanjanglak komen.. no offense yer dear.. maz pun tak derlah terer sgt.. tapi ni sekadar tips sebab kite pakai mekap selalu.. so take care of ur skin too :)