Kesayangan GincoMerahJambu

Organize My Makeup

assalamualaikum..

apakah ertinya bercuti jika tak dimanfaatkan sebetulnya .. eicececeh!

pada hal sebenarnya mata sendiri dah tahap serabut tengok barang-barang makeup dah berterabur macam takde tuan .. hari-hari pergi kerja mesti siap last minute lepas tu kelam kabut ambil barang lepas guna letak je balik dekat mana yang dekat .. cukup seminggu cari vaseline tak jumpa, cari compact powder pun kene ambil masa untuk cuba ingat .. kronik!


gambar gambar gambar
(eleh bukan tak tahu korang suka tengok gambar je kan...)



taraaaaa!! 

cekak bunga berharga RM 2.60 beli dekat pekan sabak bernam kedai sebaris dengan kedai baju "yangyang" sekarang nampak lebih terususun cekak/getah/reben sebab dah sumbat dalam satu kotak .. ihik!


kan kan kan..tersusun..kemas daripada dulu..paling penting sekarang dah bahagian kepada jenis-jenis dan bahagian tersendiri .. 'dan diharapkan susunan sebegini akan bertahan dalam tempoh masa yang lamaaaa' .. tangan masa kecik-kecik dulu tak nak kene bedung camni lah jadinya .. sepah sepah ..


tempat untuk compact powder,eyeshadow dan blusher .. letak setempat biar senang nak cari/sepahkan balik ..pfftt!


dari belakang: berus-berus muka, eyeliner, lip gloss, concealer

dari kiri: bekas contac lens untuk letak butang-butang, cincin permata zamrud..#tipu ..

dari kanan: gincu gincu gincu ohhh! eyeliner yang dah habis ..


ini adalah bahagian yang paling tamak! semua golongan ini nak bolot sendiri .. iaitu golongan alas bedak, foundation, naturactor dan bb cream .. currently fav : etude house bb cream sebab kulit rasa sangat lembut!!


bak kata ayah "tak sia-sia cuti hari ni .. kemas bilik .. mop rumah yang rasanya macam mop padang bola .. mandikan kucing-kucing kesayangan" 


along cakap : mak cik ima!! 

sambil gelak kuatt-kuat

kuang ajo..aku tak nak buat laki kang baru tahu

9 comments:

Tentang Kita said...

rajin mengemas ek...baru sedap mata memandang

Mia Adriana said...

haha, kuang ajo !

ria said...

eyeliner kucing tu.. saya suka tu. . haha nk g pekan sabak bernama ajak la saya.. haha

GincoMerahJambu said...

tentang kita: semalam cuti..sebab tu ada masa mengemas

GincoMerahJambu said...

mia adriana: taw xp..kuang ajo..haha

GincoMerahJambu said...

ria: eyeliner ni ok jgk..xoxo..syie dah x study kt sabak bernam lg dah..dah habis study

bella hamzah said...

byknya bb cream dia.. hik2

KyleRuL said...

Salam...nice blog.
Singgah Sahur Jap..:)

Caythrine Amanda said...

rajin2lah mengemas....huhu...