Kesayangan GincoMerahJambu

Untuk Orang Membaca, Untuk Diri Sendiri

assalamualaikum..

sometimes i wish dalam blog i yang lebih berupa dairi kesukaan mata ini ada juga secebis dua cebis bercebis-cebis info berunsur nasihat untuk diri sendiri dan juga untuk orang lain ..

aku sendiri sebenarnya tak pandai nasihat orang .. marah pandai lah .. hewhew .. baru tadi bukak mukabuku ayah then terjumpa ini ..


hebat mana pun kita
setinggi langit pun kita meninggi diri
setinggi mana pun kita berdiri 
tanpa doa dan restu
tiadalah keberkatan


hidup tak menjanjikan kita sentiasa berada diatas tapi ada juga diduga dengan diletakkan diatas dalam masa yang panjang..pandanglah seketika kebawah..pandanglah kenyataan yang terbentang luas..

9 comments:

al_hakim said...

hukhuk..betul

Puan Gojes said...

setuju dengan kamu :)

hunnybunny said...

paragraph yg plg last 2 bes..jenguk2 la ke bawah selalu kn..:p

GincoMerahJambu said...

al hakim: tenkiu

GincoMerahJambu said...

puan gojes: hehe..yeahh

GincoMerahJambu said...

hunnybunny: true! hehe

ZYASH said...

I love my mom.....hehehehe

cik mun said...

yup..
keberkatan dari ibu bapa tu penting..

azam said...

salam kenalan
laman-ayahsu.blogspot.com