Kesayangan GincoMerahJambu

Mederma Review (Part 1)

assalamualaikum..

ehem ehem!

ingat tak syie ada update tentang misi menghilangkan/mengurangkan parut jerawat hari tu? pada yang memang ada baca blog syie dia tahu lah yang syie ada beli satu produk ni "Mederma" awal bulan ini dan sepatutnya akan direview selepas tiga hingga empat bulan penggunaan. tapi kan...

"krim ni gatal"

"seriously, gatal sangat sampai kalau siapa jenis pakai malam sebelum tidur lepas tu jenis tido tak sedar, silap-silap bangun pagi dah macam kena cakar muka tu. sampai bila malam tu susah sangat nak tido sebab gatal sangat dekat pipi. gatal sangat taw, bukan sikit."




biasa nya syie akan tanya my officemate dia rasa gatal-gatal jugak tak pakai krim sebab kami dalam misi yang sama dan kami pakai skincare yang sama. hehehe! dia cakap dia pun rasa benda yang sama, gatal sangat sampai susah nak tidur, akhirnya kami decide teruskan pakai untuk tengok kesan nya.

krim ni tak lah buat muka jadi lagi teruk macam merah-merah atau kulit semakin pedih sebenarnya. kirm ni bagus. lepas seminggu lebih pakai krim ni baru mula nampak hasil,

kalau parut baru sapu mederma sebelum tidur esok pagi tengok parut tu dah pudar. eh cepat nya!




sekarang dah tiada rasa gatal yang teruk tu masa pakai, mungkin rasa gatal tu cuma pada awal penggunaan sebab sekarang dah boleh tidur dengan tenang tetapi jangan uolls picit mederma terus sapu lepas tu tinggal. buat sedikit urutan biar krim ni menyerap di kulit. baru cepat kesan nya

*siapa tengah angguk makna nya dia faham

keadaan kulit sejak pakai mederma?

perasan kulit ni macam kulit baby. lembut sangat sampai tangan ni asyik nak pegang kulit muka setiap masa


p/s: ini cuma early review tau. bukan review secara keseluruhan dan mungkin keadaan akan berubah dari semasa ke semasa. gambar pulak tak nampak parut sebab dah makeup. ^_^

18 comments:

♥ Miss Hearty ♥ said...

wahhhh..makin comel syie ! :)

redsjohn/rflias said...

yup..makin comel:)

boni kacak said...

wah..bagus ye mederma ni. boleh try ni

SpyMASTER said...

Singgah blogwalking. Bertambah ke'Cute"tannya.hehe

Jom mai sini. Ya, i'm back. back again.
http://spymaster90.blogspot.com/2012/09/im-back-back-again-yeahaaaa.html

nina said...

betul ke..?nina pon duk tngah cari ubat nk ilangkan jrawat n parut ni..,menjadi2 plak..huhuhuhu..:(

Wan Izzah said...

so skrg pakai gatal lagi tak? saya baru start pakai dlm 4 hari mcm tu.. guna utk parut jerawat lah but goshhh.. gatal je. tp xde merah2 means bukan allergic lah kot.

Anonymous said...

kalau merah2 n mengelupas? tu ok ke tak eak... hmm..

Anonymous said...

salam. sy dh pakai 3 hari. tp still tiada perubahan. setiap malam sblm tdo msti pakai, btol ckp syie, gatal sgt ! smpai xblh tdo. keesokkn harinya muka sy naik bintik2 kecil merah dan gatalnya masih terasa smpai skrng. so, nak mintak pendapat. patut ke sy stop pakai mederma?

Mohd Ridhwan said...

Sesuai utk smua jenis kulit ke

dorek146 said...

ye..sy baru je beli and baru je pakai. baru tahu ia SANGAT GATAL..till sy pelu cuci muke and letak ais kat muka..wow!!! sye sapu ke seluruh muke tau...huhuuuu isok bru sye nak experiment gne kat tempat parut je..*muka sy penuh parut* huhuuu sabar je lahhh nyesal x baceblog ni sebelum pakai...

Aby said...

gatal?? org pakai tak penah rasa gatal pun. sikit pun tak. ko pakai mcm krim yg lain2 ke sapu seluruh muka? org sapu kat parut je. dlm masa 2 bln parut terus hilang tanpa dapat dikesan. mahal pun mahal la..janji mujarab

dya said...

salam kenal,dya follow sini iyer..

Niranita Baharom said...

sy pn pakai gak...tp kulit jd mengelupas....mcm ular too....tukar kulit...heheheh......then jerawat
semakin meriah tumbuh.....besar2...sakit...uwaaaaaaa......

Anonymous said...

Alamak...u olsss.menakutkan la bace... sy baru je beli td mederma ni... baru pkai..tp wat mase skg ni..tak de ase gatal pun..u olss pkai sekali terus rase gatal ke cam ne??? ke esok baru tau ok ke tak? (mampus aku)

ara tasya said...

Saya pakai tapi mjadi2 pulak.. tak sesuai kot.. hurm 😢

chiki said...

sy bru kne chiken pox.elok x klau pkai mederma.

Juliana amalina said...

Boleh hilangkan jerawat x...?

Juliana amalina said...

Boleh hilangkan jerawat x...?