Kesayangan GincoMerahJambu

Maderma dan d'nars skincare

Assalamualaikum,
 
 
sebenarnya baru selak overview dan rupanya ramai cari review krim maderma a.k.a krim hilang parut bak kata dalam tv gitew , oh boleh refer post yang ini sebab dah bertahun pun post tu plus syie dah lama berhenti pakai maderma taw. meh nak cerita macam mana kulit ni boleh pulih. sekarang muka I dah dibebaskan dari segala masalah jerawat muka badan
 
 
 
 
tapi macam mana boleh bebas?
 
anggaplah semua itu rahmat ibu mengandung, (ececeh sangat!)
 
 
sebenarnya I pun dah putus asa putus harapan lepastu dah malas pk pasal muka dah, yang I tahu bila jerawat naik je cecepat picit pasal banyak nak bagi baik cepat konon sedangkan dah tahu jerawat tu jangan dipicit. lepas tu terasa kepuasan tengok lemak jerawat tu keluar. eww sangat perangai dulu
 
 
masa trimester pertama jerawat I memang teruk, mungkin bercampur dengan perubahan hormon tapi masuk je trimester kedua I cecepat cari salon buat facial akak tu rawat balik muka ni, keluar kan segala benda-benda dari kulit ( salah satu sebab pun asyik bertukar produk) terus bengkak muka untuk dua hari. bengkak dan merah-merah
 
kakak tu pesan untuk dua minggu jangan pakai apa pun dekat kulit kecuali untuk cuci muka
 
 
masa dua minggu berfikir tu lah masa tu d'nars baru keluar tengah toptop lagi dekat wanita hari ini asyik review d'nars sesaja, dekat instagram asyik dealer d'nars request nak follow jadi sebagai seorang yang amat mudah terpengaruh (bak kata suami) terus dapatkan jugak d'nars. tapi sebelum tu tips nak beli skincare ni kira dulu ikut kemampuan ye dik, jangan ingat sekali beli je, sebab I kan suri rumah jadi sedar diri jugak lah sebab tu beli d'nars saje, kalau terlajak mampu dah pakai SKII . ahaha!
 
 
masuk bulan ni dah setahun pun dengan d'nars Alhamdulillah tak buat hal dah muka kecuali sebab aku tak ada masa sangat-sangat nak menjaga bersamaan dengan malas. realiti taw, jadi mak for the first few month memang selekeh tapi lepas tu ok lah sempat je sapu gincu pakai bedak pakai perfume tiap kali lepas mandi


 
haa, faham tak bukan nak flawless serupa muka dangan kaca tiada beza tapi ala, setakat mudah nak diurus sudah sebab setiap hari jadual dah cukup padat tak sanggup nak jumpa masalah kulit lagi penat bertahun-tahun asyik fikir pasal kulit muka. now, Alhamdulillah..
 
setakat keluar jalan-jalan pasar malam lupa pakai bedak pun konfident beli ayam bakar madu
 
 
 
 
 
 
XOXO
 
p/s: maaf lah entri bersepah sebab syie blur blur lagi taw, nanti bw blog lain mungkin mampu pulihkan keadaan penulisan ni. ehe!
 

2 comments:

dya said...

masa dya pregant dulu pun pakai

~ Akmar ~ said...

cantik syie.. :-D