Kesayangan GincoMerahJambu

Are You Moist Enough??

assalamualaikum..

psst: cube korang garu siket kulit korang tuu..kalau ade garisan putih maknenye kulit korang sememangnya tak cukup lembab!

hari ini kita akan bercakap tentang kebaikan losyen dan losyen apakah yang baik untuk kulit anda?

wahh! talk about beauty..gaye kau lawa sangat ye syie..
but sometimes tak salah kan berkongsi apa yang kita tahu
lagi-lagi mengenai kecantikan!

ohh..
we cant never separate girls with beauty
but are your skin moist enough?..

kelembapan kulit sangat penting bagi seorang wanita..bayangkan betapa banyak kesan buruk jika kita mengabaikan kelembapan semulajadi kulit..antara salah satu akibat yang kita dapat sebab mengabaikan kelembapan kulit ialah


eaww!

ok now think how long have you ignore about your skin? 
kita selalu concern about kulit muke sahaja sebab itu yang paling semua orang nampak
tapi must take note of this! 
"takkan u olls nak bukak kasut then tengok kulit kaki korang sangat kering macam ni?"



mesti tak nak kan?

let me share with you about one product yang terbukti berkesan untuk menjaga kelembapan kulit kita


siapa tak kenal product ini kan?

basically product ini sangat lembut dan wangi apabila menyentuh kulit anda
wahhh

i rase u olls kalau terlupa nak pakai minyak wangi pon tak ape sebab bau losyen ni dah sememangnya wangi hingga menusuk lubang hidung! siapa tak kenal product Vaseline yang memang terbukti berkesan untuk wanita...

tapi korang mesti selalu terlupa kan nak sapu losyen kat badan tuu..

  • sebaik-baiknya losyen ni di sapu selepas mandi sebab mase itu kulit korang senang nak menyerap lembapan

  • tak lupa jugak sebelum tido! supaya kulit korang tetap dijaga walaupun sewaktu tidur
cara paling senang nak ingat yang korang kene pakai losyen sebelum tido dan selepas mandi ialah dengan letak kan botol losyen korang tu sebelah bantal tidur! mesti korang senang nak ingat..aku pon buat macam tu lah baru ingat..heee

sebab apa kita nak kulit kita lembab dan licin serta gebu-gebu manja?

sebab nak gemok macam dia ni kah?


untuk kecantikan diri sendiri..dan janganlah korang berniat sebab nak boyfriend korang pegang tangan korang nanti dia suke...tak boleh macam tu..nak cantik mestilah untuk diri sendiri dulu..

semua girls memiliki kecantikan sendiri cuma cara kita menghargai kecantikan dan cara kite menjaga kencantikan itu menentukan betapa cantik pandangan orang lain kepada kita..percayalah..kecantikan adalah milik setiap insan..ewahh!

k bai 

4 comments:

KRL kaprileader said...

klw otak yang cam banyak moist amacam?? ahhaha

◕‿◕Syasya◕‿◕ said...

nak ke edit belog 2?if nak fb syasya okie!nama fb syasya lobak merah jambu!

GincoMerahJambu said...

KRL: 2 xleh tolong ohh..hahaha

Meck said...

mls nk pakai losyen..klu pakai hari mmg best la