Kesayangan GincoMerahJambu

that why i love you mama

assalamualaikum..

sambil suap pengat pisang dalam mulut..


keluarga yang super  bahagia
ayah yang super kelakar dan mesra
mama yang super sporting
adik-adik yang super suke kena kan aku!

aku bersyukur dengan nikmat kebahagiaan ini

macam tak percaya dah dua bulan aku habis belajar dan masih mencari-cari kerja yang sesuai dengan aku, sesuai dengan tempat tinggal..semakin lama tinggal di rumah yang rasa nya macam mase dulu-dulu sebelum aku masuk asrama..adik aku pergi matrix..aku masuk politeknik

meriah tahuu!

paling tak boleh bla sekali sejak-sejak aku dah habis belajar ini ayah siap belikan sebijik buku resepi segala jenis makanan khas untuk aku..(tu sebab nak suruh aku pandai masak) aku rase ayah dah mula risau tu kalau suatu hari nanti aku kene hidup sendiri boleh ke aku masuk dapur sedangkan kat rumah pon punya lah liat anak dara dia ni nak jejak dapur..(apekah?)

mama pulak sangat menyokong aku yang sebenarnye tak lah tak pandai masak lansung tapi kerisauan mereka yang sangat tinggi itu buat mama tak habis-habis suruh aku masak macam-macam..hahaha

but i love it! baking experience with my beloved mom was so much great..


chocolate cupcake

seronok tahu! satu malam kerjakan cupcake ini dan aku paling suka waktu hias-hias cupcake tu..walaupun comot tapi rase macam kanak-kanak baru belajar masak taw..mama aku memang sporting sampai dia bagi je aku nak buat ape pun dekat cupcake ni..heee


three design
comot?
"biasa lah kanak-kanak comel punye kerja"

tak lah sesusah mana pun buat cupcake coklat ni kalau ikut resepi mak aku..same je macam buat kek biji tu cuma letak dalam cup ni je beza nya

topping dia aku cair kan coklat je..then letak je choc rice, bunga dan choc chip

cupcake ini dah selamat di habis kan oleh adik-adik aku dan kanak-kanak yang main dekat dengan rumah aku

"seronok taw bagi makanan pada budak-budak"

lastly..just to inspired korang menu minum petang hari ni ialah


pengat pisang!


7 comments:

meaw said...

auwwwwww,cupcake dia....buat la resepi,huwarrrrr T_T

GincoMerahJambu said...

mahu yee? okeh nanti syie buat kan

dayah said...

syie..
nk resepi cupcake..huhu :')

emeera asnary said...

ehh ehh, kak syie nk kasi kek nyh ke utk bday mom kak ? btw, sumeee nye nmpak sedap ! yummmm... =)

Si Pujangga said...

wah sedap. Nak jgak.

GincoMerahJambu said...

dayah: haha,,.macam buat kek coklat larh

emeera: bukan2..untuk mak akk laen

si pujangga: tenkiu

amir aizat said...

sedapnye tgk pengat pisang tu! huhu