Kesayangan GincoMerahJambu

Banana Split

assalamualaikum..

seronok nya puasa bila dah lama-lama kan..sebab dah tak terasa penat sangat pun sekarang ni..

cuma..

terpaksa menghadapi puasa dalam keadaan tak berapa selesa sebab selesema dan sakit tekak...

apakah itu banana split?

ia nya merupakan sebijik jenis dessert..yang terdiri daripada pisang dan ice cream!..

"oh i love ice cream" 

dan mempunyai rasa yang sangat sedap! bayangkan lah bila ice cream chocolate, strawberry or vanilla dimakan dengan pisang yang manis tu..

nyum nyum..*hyep! puase taw..

pertama kali makan banana split ialah masa dinner beberapa bulan lepas masa tu of course free sebab jamuan..kali kedua makan dekat lumut dan sangat terkejut dengan harga banana split ni..

RM 5.40 for one set!

"hape bondoo ehhh...lotak sebijik pisang bolah duo pas tu lotak ice cream tigao scope, tabur kacang lastly cacak wafer sebatang"


aku marah sebab harga dia lagi mahal dari ABC

selepas beberapa hari tak puas hati dengan harga banana split ni aku buat sendiri dekat rumah..but mase tu no photo has been capture..

last night buat lagi sekali for ramadhan dessert


believe that when your make any types of food you freely can use your own creativity to decorate it
*cakap sebab pinggan panjang tu dah selamat masuk kotak*

my family love it! 

yang penting..tak sampai RM 5.40 pun untuk seorang...sangat mudah sebab tak payah nak masak apa-apa..just letak-letak je..gunakan kreativiti anda sendiri..

p/s: semalam lansung tak dapat blogwalking..hari ni nak blogwalking banyak-banyak!




11 comments:

Si Pujangga said...

wah sedapnye.. tak pernah makan.. haha..

Mila Ahmad said...

saya pernah makan sekali kat time square sgt sedap yaw~~~

emeera asnary said...

wat sndrik agyyy berbaloi kn kak ? tapi klau wat utk saya pown berbaloi jugaaa, hehe ~

moneymakergroup said...

tak pernah makan...

macam nak cuba... :)

Safee Sali Dirisik Kelab Jerman

Ain said...

cam sedap je XD

GincoMerahJambu said...

si pujangga: ce try bt..heee

GincoMerahJambu said...

mila ahmad..rite dear,,sngt sedap bnd ni

GincoMerahJambu said...

meera: cett..dah besau bt sndiri lah..hahah

GincoMerahJambu said...

ain: mmg sdp dear

abah khalisha said...

sedapnya tgk aiskrim di kala hampir tengah hari ni

Firdaus said...

ishh bestnya..nsib baik skang tgh puasa ko time berbuka mmg nak beli lah satu!! ;P