Kesayangan GincoMerahJambu

Kenapa Cinta Lama Susah Untuk Dilupakan

assalamualaikum..

 hari ini syie kembali untuk menjawab satu lagi soalan dari akaun formspring yang dah berhabuk

maka untuk kelihatan dijawab dengan lebih bergaya dan kacak..huraian yang panjang haruslah diberikan di dalam blog...ekeke

erm erm

sejak-sejak aku rajin buat entry pasal cintan cintun n relationship ni ada jugak kawan-kawan aku merujuk pada aku bila ada masalah cinta..macam la aku pandai sangat kan..tapi pengalaman yang-yang adoo tu adalah..

kenapa susah dilupakan?


*cara senang nak lupa campak segala kenangan dalam tong sampah*


pada aku kenapa kekasih lama susah dilupakan adalah soalan yang tak seberapa besar sebab cuma ada beberapa sebab mengapa kekasih lama susah dilupakan

- tiada paksaan dari diri sendiri untuk teruskan hidup atau mulakan hidup baru tanpa si dia
- terlalu mengenang setiap detik yang pernah dilalui bersama si dia
- tak kuat atau takut untuk menghadapi realiti yang tiada jodoh antara kita

tetapi untuk apa alasan sekalipun..

-jika tidak mampu untuk menerima sesuatu kehilangan sebaiknya pertahankan hubungan itu selagi termampu

-jalani perhubungan dengan sifat tolak ansur dan sabar serta komunikasi yang terbaik (positive please)

-pilihlah pasangan yang mampu melengkapi kekurangan anda..jangan cari yang sama-sama kurang sebab nanti siapa pula yang mahu menjadi pembimbing..

- relationship ialah satu perjalanan yang panjang dan jangan kita tukar pasangan macam tukar baju..

- pastikan anda memberi cinta kepada orang yang selayaknya menerima cinta anda *belajar dari pengalaman aku sendiri..

opps!

mungkin pandangan aku terhadap soalan ini agak kejam sikit tapi kebanyakan orang yang putus cinta mesti rasa sakit hati kan..tak ramai lah yang putus dengan cara baik-baik atau dengan alasan "mak saya cakap kapel tu haram"..kau ade jumpe orang cakap macam ni?

dan link formspring aku..




7 comments:

Si Pujangga said...

:) btol3..

emeera asnary said...

cinta lama mang susah di lupe kan =='

ek elehhh, sorang jee kot cinta lama, baek jaga cinta baru, sbb blom tentu cinta lama adalah sama dgn yg dulu !

nyh sape punye pndangan nyh ? kih3

emeera asnary said...

cinta lama mang susah di lupe kan =='

ek elehhh, sorang jee kot cinta lama, baek jaga cinta baru, sbb blom tentu cinta lama adalah sama dgn yg dulu !

nyh sape punye pndangan nyh ? kih3

hunnybunny said...

putus cinta mmg sakit..klu xsakit, itu nmanya sedang bercinta bknnya putus cinta.mmg ssh nk dilupakan..tp ati kena kuat..kn2..

muaz said...

first love mmg ssh nk dilupe kn..mybe sbb first person yg kite fall in love kowtt...hehe

faRHa@miSS Vio said...

knape cinta lama susah utk dilupakan .... kite bukan susah nak lupe cinta 2...tp kite susah nak lupe ape yg kite slalu buat n share dgn dia .... especially klau slalu sgt msg ...

✿....rossa alina....✿ said...

TAK PAYAH LA NAK BERCINTA BAGAI..KALAU BETUL JODOH,TAK KEMANA LA..KEKEKEKE..

SAYE NGN TUNANG SAYE PUN,XDE LA NAK BERSAYANG² PEGANG² TANGAN KAT LUAR..SBB KTORG NI PASANGAN YG SEMPOI..KAKAKAKAKA..

TP SAYE SETUJU DENGAN KATA² AWAK TU.. :)