Kesayangan GincoMerahJambu

Kad Raya Untuk Follower

assalamualaikum..

ehem-ehem..nampak tak blog aku dah lain sikit..

setelah ditukar background blog baru lah hati ni rasa seperti ditikam-tikam untuk menulis semula..aku ingat dah tak nak update blog  sebab agak sibuk dengan persiapan hari raya..

setakat ini..

kuih raya dah siap


baju raya tinggal sepasang tak beli lagi


kasut raya..tak ada 


handbag raya..tak ada


makeup baru untuk raya..tak ada

ambik kau! begitu lah nasib seorang penganggur..tak ada income sendiri dan di usia dopoloh tahun ini tak kan nak meminta-minta dekat mak ayah lagi..malu weyh.. maka gunakan saja lah apa yang diberi .. sebab bila dah besar-besar ni tak la excited nak sambut hari raya macam zaman kecik-kecik dulu

macam mana dengan persiapan hari raya korang pulak..mesti gempak kan..hari raya nanti aku akan sediakan dessert untuk tetamu-tetamu yang datang rumah aku..


puding coktail
aku akan buat banyak!

maka sesiapa yang duduk area-area tangkak tu dijemput datang rumah aku raya nanti..menu yang lain aku tak sure lagi apa yang mama n ayah akan masak..tapi yang pasti aku akan makan sekenyang-kenyang nya masa tu nanti..

yang penting hari raya nanti..

semua family aku ada dan dapat bermaaf-maafan masa pagi raya

aku dapat snap gambar bebanyak masa raya nanti

dapat kutip duit raya banyak-banyak *ade lagi ke orang nak bagi aku duet raya

dapat makan banyak-banyak

syie akan pulang ke Johor pagi hari Jumaat nanti dan mungkin esok hari terakhir syie akan update blog untuk bagi kad raya yang ada link blog mereka-mereka yang selalu letak comment dekat entri-entri syie..tunggu taw..special punya!

kalau ada yang lain nak jugak..buat je satu entry pasal kad raya yang syie nak bagi ni dengan letak header syie kat dalam entry tu..siap dengan link..lepas tu..just leave comment dekat sini..

conform syie letak link korang sekali dalam kad raya blog syie ni nanti








5 comments:

khairul said...

slmt hari raya dek..hati2 masa bercuti tu

yuyunk said...

puding coktail?? cam sedap jer..
ader resepi... kekek
slamat ari raya~~

✿....rossa alina....✿ said...

woahh..rajinnye nak buat kad raya kat blog..alahai..lomah den kalo nak buat kad² ni..hahahahaha..

selamat hari raya.. :)

Si Pujangga said...

selamat hari raya syie!!!

Mohd Izzar said...

omg , menggoda nyer..