Kesayangan GincoMerahJambu

Tutorial: buat header TANPA GUNA Photoshop (entri penuh hasad dengki)

assalamualaikum..

syie sedang mengosok-gosok perut yang kekenyangan akibat terlalu banyak menerima tetamu paling enak malam ini..sambil kecewa sebab petang tadi timbang berat dah 52kg..huaaaa~

bulan puasa tahun ni dah boleh hafal setiap hari pukul 9.00 mesti nak tengok tv3 cerita Sirah Nabi.. lepas tu pulak pukul 9.30 pagi cerita sahabat nabi.. *tengok sorang-sorang

rasa macam pergi sekolah rendah agama rakyat *kesilapan menaip* masa darjah satu sampai lima dulu..seronok nya dapat dengar semua kisah-kisah macam tu lagi sekali

eh entry ini sebenarnya aku nak tunjukkan cara buat header tanpa perlu guna kan photoshop tetapi harus lah diingatkan hasil nya tak lah secantik dan sehebat photshop tapi sangat memuaskan bagi aku...


header siapa la comel sangat ni
hik!

it just simple step that you have to follow but the most important things is you wajib ada PhotoScape..

mine: 

i love this transparent header sebab comel dan senang nak masuk dengan mana-mana background sekali pun

step seterusnya:


View her blog then you can find out the next step..trust me its easy!

 lagi-lagi bagi si photoshop dummies macam aku..

aku dengki betul dengan budak ni sebab blog dia dah lagi cantek dari blog aku..lepas tu sebab dia dengan baik hati buat kan header untuk aku secara percuma..



ekeke

4 comments:

Anonymous said...

sekolah menengah rakyat???

ibnuismail said...

^_^

Abe Goreng said...

nice header.nak jugak.:D

Nafsu Remaja vs PArt Time!

syazu said...

kitenye header la paling buruk..tak caye?g tgok blog kite..