Kesayangan GincoMerahJambu

Waktu Berbuka Puasa Semalam

assalamualaikum..

hari ini aku agak bersemangat nak update blog lagi sebab baru lepas balik jumpe along!..tapi bebulan puasa ini tak boleh jumpe lama-lama..keluar selesaikan apa yang patut lepas tu balik terus!

nak cerita ni..semalam aku berbuka dekat luar sebab tak larat dah nak masak..

tempahan kuih berjuta lemon semalam..*penat


nampak tak muka penat aku tu..
dan setelah satu bulan sepoloh hari tak sentuh selendang

actually aku tak sempat nak bace apa nama restoran yang kami pergi semalam sebab terlalu gembira bila ayah cakap ayah nak belikan sate kambing! aku mengidam makan daging kambing woi!


tapi aku tak sempat pun nak snap gambar sate kambing tu sebab sampai time dah nak berbuka ..
tapi siakap tiga rasa tu memang terbaik wokk! dengan kailan ikan masin yang paling terbaik aku pernah makan dan jugak aku tak snap gambar sup ekor yang sangat sedap tu!



aku rasa semalam macam tak cukup tempat je atas meja tu untuk letak makanan kami..banyak sangat ! tapi yang penting semuanya berjaya di licin kan dengan sangat kilat..

sambil mak aku terketar-ketar mehghulur RM90.00 kepada cashier
mak aku cakap "nasib baik makan sampai habis..harga kalah dari makan dekat medan ikan bakar teluk batik"
ngeh2


empat biji kurma untuk enam orang

aku rasa macam seronok sangat dapat update pasal makanan dalam blog ni best taw bile tengok-tengok balik..eh nampak tak mata aku dah warna cekelat sekarang..mesti tak nampak kan sebab tak menonjol sangat warna tu pun..

kepada sesiapa yang duduk area manjung..restoran ni terletak di belakang pasaraya Giant dan depan gelanggang futsal tu..di bahagian tepi sekali..mesti korang tahu kan

kbai

9 comments:

Si Pujangga said...

wah, sedapnye..

eh, baru perasan muke syie ni mcm elly mazlein la.. :)

A.I said...

tau! tapi tak ingat nama.

wey ko dok mana wey?
jom join gathering blogger2 manjung.
kadang2 kiteorng meet gak...

roger me back ya =)

Muhd Fadil said...

wah. blogger manjung. meh jumpe wey! nak buat berbuka pose untuk blogger manjung ni.

GincoMerahJambu said...

pujangga: haha..ade rupe retiss ke syie ni

A.I N Mund Fadil: wah korang ade bt gath ke..nk joinnn!

Gadis Butterfly said...

lazatnye semua makanan tu...
sedap ke daging kambing tu?

Queen F said...

perghh lazatt lazatt.. eh sedap ye daging kambing? tak pernah rasa pulak :|

abah khalisha said...

Wah ala-ala artis la muka, adik elly mazlein ke..hehehe..

sedap-sedap ni makan.


Bila Wanita Shopping

abah khalisha said...

Wah ala-ala artis la muka, adik elly mazlein ke..hehehe..

sedap-sedap ni makan.


Bila Wanita Shopping

adifatah ~ said...

adui..stay kt perak jugak skrg.duk abeskan time cuti..tp kat chemor aje..jauh eh kedai tuh?macam sdp je..