Kesayangan GincoMerahJambu

Talk About Baby but Baby Boy SAHAJA

assalamualaikum

Pengakuan: aku sangat suka kan budak-budak dan kalau boleh dah kawen nanti nak anak cepat sikit

aku dilahirkan sebagai anak sulung dan aku telah rasa/diajar untuk menjaga adik kecil sejak umur aku tujuh tahun lagi..aku ingat lagi masa tu balik sekolah tolong mama jaga adik perempuan aku .. bagi susu,ajak main,basuh berak    lepas tu bila dia menangis kene tolong pujuk bagi dia senyap

aku senang je nak pujuk budak-budak perempuan menangis..dukung-dukung bawak pergi tengok pokok bunga dalam pasu mama..sambil cakap "alolo..jangan la nanges dik..tengok bunga ni..cantek kan..cantek kan"

conform senyap lepas tu..sebab mata dia asyik tengok bunga matahari tu

then bila dah umur 12 tahun dapat adik lagi sorang.. lelaki..aku jugak yang jaga..suapkan nestum..bagi susu botol..tidurkan dia..mandikan dia..basuh  air bersar berak dia..tapi jaga baby lelaki ni susah siket dari baby perempuan..bila nanges aku tunjuk bunga dia buat tak tahu je..tsk!

maka bila dah besar-besar sekarang ni bila aku dapat cousin perempuan baru..bukan main seronok aku nak main dengan baby-baby girl ni tapi lansung tak dilayan nya aku..*rasa tak dihargai.. 

tapi bila aku jumpe baby-baby lelaki ini conform mereka tengok aku sambil senyum-senyum dan senang je nak jinak kan budak-budak ni..ajak main siket-siket lepas tu terus melekat..

macam ini


Mohammad Aidil Nasriq

sangat comel dan sangat suka makan..aku umpan dia dengan makanan je..terus melekat dengan aku dan aku tengok gambar raya dia..alololo..comel nye dia! *geram dan aku pernah buat satu entry pasal si comel ni


dan minggu lepas pergi rumah terbuka kawan ayah aku..jumpe lagi sorang baby lelaki sengih-sengih tengok aku..sekali je hulur tangan terus nak di dukung


syakir

dalam satu tahun lebih, sangat aktif dan aku paling suka budak-budak yang jenis tak takut orang ni..senang aku nak ajak main..kalau asal nak dekat je dah lari-lari menangis takot kan dekat orang...memang bye-bye la budak..

semalam aku mintak blogger sheypull upload pic anak buah dia yang comel tu*suke-suke hati aku je


Danial Rais Afhan

alolo..comel sesangat tengok dia senyum! sambil hisap jari tu..
suka betul agaknya orang ambik gambar dia..
*geram
agak nya macam mana la rupa pakcik Danial ni..*eheh




4 comments:

Penyu said...

muka dia macam muka mak abah dia. hihi. betul tak?

GincoMerahJambu said...

hahaha..betol la 2

khairul said...

klu camtu kena cepat2 kawen ni :)

Aku Si Pujangga said...

wah.. hehe..