Kesayangan GincoMerahJambu

January Delicious Taste

assalamualaikum..

people ^,^ 

sebenarnya jari agak excited untuk menaip pasal makanan ... sambil perut bergoncang-goncang lagi minta diisi lagi .. perut aku adalah sejenis perut yang agak sukar untuk diam dalam jangka masa yang lama kecuali waktu tidur kerana ia hanya menerima jumlah makanan yang sedikit dalam sesuatu masa maka ia agak mudah berasa lapar semula dan mengakibatkan pengambilan makanan yang dikenali sebagai "makan sedikit tetapi berulang kali"

eh ayat macam sains ! 


................................



steambot set for two person ,nasi dengan ayam bbq dan nasi goreng nenas belacan
(jenuh translate)

silakan tengok betapa banyak orang tersebut makan sayur konon-konon korean sangat .. steambot pun banyak sayur je .. actually ada isi macam-macam tapi mendap kebawah .. kalau keluar dengan along wajiblah angenda terbesarnya makan .. dan ini boleh di jumpai di Johnny Restaurant Dataran Pahlawan Melaka .. 

dan memang sebenarnya sangat banyak untuk dua orang makan .. tapi berjaya dihabiskan .. tak elok membazir .. dan nasi goreng nenas berbelacan tu buat orang sakit perut idk how it taste sebab aku makan nasi ayam bbq .. steambot dia ok lah .. boleh lah rasanya ..


tutti frutti 

ada dekat dataran pahlawan so im so excited nak makan sebab seluruh semesta asyik cakap pasal ni dan jeles sikit sebab aku orang-orang yang lambat untuk rasa benda ni .. it soooo yummmyyy in chocolate and sangat masam in original flavor ... jadi jangan tersilap dan mintak mintak orang lain punya chocolate yogurt .. 

"along salah ambik flavor lah .. masam sangat lah .. nak sikit coklat tu .. "

kihkihkih


dekat sini agak sukar untuk dapat western food macam dekat manjung 
(manjung sentiasa di hati ..eiceh!)

berkobar-kobar oder chicken chop .. tapi dapat chicken grilled with black paper sauce .. 

tapi orang lapar memang selalu tak cakap banyak .. makan sampai habis baru cakap 

"sedap-sedap tapi tak boleh lawan chicken chop kat billion n nasi ayam mama manjung .. kat sane lagi sedap"



sambal goreng tempe!

yang ini ialah special free oder from terengganu sebab orang kat sane merengek-rengek mintak sambal goreng tempe .. "selamat datang ke keluarga jawa!" eh!

sedap sebab rasa garing ikan bilis dan sambal yang manis-manis pedas 
*puji diri sendiri.. puihh!*



last last last


apam pelbagai rupa dalam kon 

eiceh! 

baru buat pagi tadi sangat sedap .. sedap .. sedap sebab mama buat pelbagai rupa sebab keluaran pertama rupanya lain.. keluaran seterusnya terus jadi pelbagai rupa

(semua orang dalam rumah ni sangat rindukan manjung .. see, berpindah dan proses menyesuaikan diri adalah masa yang sangat panjang untuk diambil)

16 comments:

Eqa Yazid said...

waaa, johnny stemboat mmg best. dapdap :) hewhewhew :D

GincoMerahJambu said...

yeahhh...memang sedap!!

~SaL IjOu~ said...

nyum nyum..sedap2 belaka~ ^^

CikAnyss' :O said...

wahh , pandai mama awak buat .. nak jugak , post dekat saya meh , hehe
alang2 saya dah singgah , saya follow sekali :) jemput singgah blog saya , new here

Cik Yatt said...

mak ai..penuh dngn mkanan..nyum2..

chicken chop tu..nak..!

Hanie Dew said...

aku tertarik dengan sos kat chicken grill tu. siap ada art lagi tu. uu sedap chicken grill.

oh the whole family pindah ke melaka ke.

Hanie Dew said...

semlm baru tgk journey 2. rasa nak tgk lagi. best.

cikwahidaidris said...

banyak nya makanan. =.=

eh, mcm mna buat apam tu?

Popkorn said...

alohai sodappp meh...
ayeskewim... hikhik....
Bukan men lagik menari2 si udang.... Tp sedih ar tgk udang 2... mmg kapel sejati..... Sampai mati pon skali.. huhu...

Rtp Farra Arisha said...

makan adalah terapi yang sangat berguna oleh karena ia akan membawa kekenyangan kepada diri seseorang! :) hehe, same goes to me, arisha makan berulang kali tapi dalam kuantiti yang sedikit. tapi masih mengenyangkan...

L said...

waaa. sedapnyer tgk.. huhu.. biler nk ajak L makan nih?/

jom hayati sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

teha said...

siyes terliur dh nie !

sitihanisahali said...

yg paling x tahan adalah.............sambal tempe.yummy :)

khairul akmal bin azman said...

cik awek sowang ni..
"nak menchubbykan badan ke?


i like..

EyqaLuvender said...

sambal tempe is the best!
menu faveret kte tu...

CikAnyss' :O said...

haihh , sedapnya , geram saya dibuatnya ..huhu