Kesayangan GincoMerahJambu

PR & Tips: Cleansing Brush And Charcoal Cleanser

assalamualaikum..

hari ini nak review dua jenis product sekaliguss .. 

*sebab hari ni rajin sikit..sikit jelah..

                                                


credit: google

Cleansing Brush

benda ni bukan plastik tapi ialah sejenis silicon dan korang boleh nampak ada banyak bintik-bintik halus pada berus tu .. itu yang bertindak sebagai pembersih wajah kita .. function dan rasanya sama seperti kita menggunakan scrub muka yang ada bintik-bintik halus tu .. tapi bezanya bila kita menggukan face scrub kita cuma guna seminggu sekali .. 

dan ini kita boleh gunakan setiap kali cuci muka terutama di bahagian atas bibir, tepi hidung dan tepi mulut biasanya agak kasar sebab bila kita cuci muka dengan tangan kita tak boleh hilangkan kotoran dekat part-part yang tertentu..

dan kalau korang rajin search image dekat google sebenarnya ada banyak sangat bentuk cleansing brush..dan saya gunakan yang manual (tangan) terdapat juga yang mesin (nak beli!)

Charcoal Cleanser 

*apesal setiap kali selak google pasal benda ni mesti ramai orang Filipina je gune?*

konfius kejap

basically aku memang sangat-sangat suka cleanser ni sebab sangat lembut di kulit dan adik aku yang ada masalah kulit kering dia cakap best sangat pakai cleanser ni sebab rase lembut je dekat kulit..dan yang best sebab semakin lama pakai cleanser ni kulit makin lembut dan kurang berminyak .. love this! 

.......................................................

Tips:

aku akan sapu dulu cleanser dekat muka lepas tu baru gosok guna cleansing brush .. dan kepada yang pertama kali pakail cleansing brush tu jangan tekan terlalu kuat macam awak berus baju .. memang rasa lagi bersih tapi muka awak jugak yang pedih-pedih nanti 

sentiasa pastikan muka dicuci setiap kali sebelum tidur!

Tempat Untuk Membeli:




awak boleh buat pilihan tapi saya rasa ketiga-tiga shop ni akan bercuti untuk CNY .. 




*seorang perempuan yang semakin malas untuk make up setiap kali keluar rumah dan sekarang sedang demam..sobbsob*

10 comments:

khairul akmal bin azman said...

rajin cik kita menjaga kecantikan ek..

Syira Rara said...

owh selalu tgk bendalah ni tp x penah cuba..hehe..mmg menjadi ke??..hai sweetie..:) sy baru follo blog kamu..comel..klau rajin singgah la blog sy dan kalau sudi follo..blh share cerita (^_^)

atIEsAyAnGkAmU said...

akak pun gune alat pembersih ni...siyes sgt besh..dan terasa lebih bersih je muke tuh..ngeee..

Mia Adriana said...

tenkiu syie... =)

teha said...

xmakeup pon xpee , awk mmg dah comei :)

YOUsoF said...

Kecantikan diri hak milik peribadi.. ;D

Siapa tak suka kulit sihat berseri kan..

GincoMerahJambu said...

kay: tade lah saje kongsi ape yg syie taw je

syirA: waah..try la..mmg best bnd ni

GincoMerahJambu said...

atiesayangkamu: best kan kak? pasal tu suggest dkt orang ramai

mia adriana; wc dear

GincoMerahJambu said...

teha: teha ni bt syie malu2 lah..hehe

yousof: yup..semua orng pun suka

Zatyfariha said...

beli charcoal mask & alat pembersih rm5 je kat 'daiso' jusco AEON Melaka...sama aje & bkn tiruan..err, kna hati2 bila beli on9 :-)