Kesayangan GincoMerahJambu

Product Review: VCO Softgel

assalamualaikum 
kawan-kawan blogger / kawan-kawan facebook yang suka bace entry kita ..

*kesat sikit air mate .. terharu bila ada orang-orang yang cakap "kak syie..kita bukak blog kak syie hari-hari sebab suka blog kak syie" .. tak sangka tulisan kanak-kanak darjah dua aku ni pun ada jugak orang yang sudi melawat blog setiap hari .. terima kasih semua .. 


Virgin Coconut Oil 

aku yakin dah ramai sangat orang tahu 1001 kebaikan VCO dan kalau tak tahu korang boleh taip dekat google VCO Catalyst "konfem! bederet-deret senarai link keluar pasal benda ni" tak pun kalau malas sangat nak bukak new tab korang taip dekat facebook "VCO" pun berderet-deret senarai penjual-penjual vco dan testimoni-testimoni pengguna VCO .. 

disebabkan raaaamaai dah tahu kebaikan VCO maka tak perlu lah hamba menerangkan dengan lebih terperinci dan mendalam ye ..

ingat tak sebelum ini aku ada review mengenai pati aprikot yang super hebat tu sampai berebut-rebut orang datang beli, datang tanya aku jual ke product tu, datang mintak kepastian .. dan .. macam-macam lagi korang tanya aku .. tapi bila pati aprikot tu dekat-dekat nak habis aku menggatal konoon nak cuba VCO sebab VCO lagi popular dari Pati aprikot dan VCO beri manfaat dalaman sekali .. jadi bila makan vco sebelah pagi dan sapu VCO kat muka sebelah malam memang aku tinggalkan terus pati aprikot .. T____T

keputusan setelah makan VCO?

jerawat tumbuh bagaikan cendawan lepas hujan .. sobbsobb .. masa tu aku sendiri pun rasa nak menangis tengok muka aku depan setiap sepoloh cermin yang ada dalam rumah ni .. walaupun masa tu orang cakap "itulah healing process dia" .. tapi memang susah nak control semua tu bertambah dengan keadaan air dekat daerah ni yang "serupa air susu setiap kali keluar dari paip" .. memang tersangat teruk rasanya .. cuma yang bestnya muka memang lansung tak berminyak .. feeling2 best la kejap ..

sebab tu aku tak bergambarr

sebab tu aku takut nak buat tutorial

sebab tu bila along ajak skype 1001 alasan aku bagi 

lepas tu one day masa wedding cousin aku .. aku jadi pengapit dan wajiblah makeup sikit dan aku pertama kali pakai makeup base .. bila balik rumah dan bila dah basuh muka kemain kasar sangat-sangat kulit aku .. siap menggelupas..esoknya pergi kerja dengan muka pedih .. then aku terus stop VCO dan banyak guna pelembab untuk dapatkan kelembapan kulit aku lagi .. 

sekarang bila aku guna makeup base lagi .. tak ada apa-apa masalah pun .. 

makkk..orang tu tipu kitaa..dah lah mahal..tsk!


"mungkin sesetengah produk yang sangat sangat baik untuk kebanyakkan orang belum tentu sesuai untuk kita" .. learn from it .. mama cakap "bila kita dah sesuai dengan sesuatu product tu tak payah gatal-gatal tukar" 


9 comments:

Tentang Kita said...

x semua produk yg ader di pasaran tu sesuai tuk kulit muka kita...mcm lini, lini hanya boleh pakai bedak miyami dan baby JJ jer...bedak2 lain klu pkai muka jd gatal2

khairul akmal bin azman said...

before nak guna produk.
dapat kan nasihat pakar kulit kan?
tui x?

miss awk!

Nurul Mazni Sawal said...

yea jugak..maybe tak ssuai dengan kulit syie.. so never buy it anymore.. :) akak pernah gune.. mmg best.. tapi dpt gune sebulan jer.. coz kewangan tak berapa nak best :(

GincoMerahJambu said...

tentang kita: betul tu..setuju...walaupun satu produk tu mybe bagus tp belum tentu bgus untuk kulit kt..n syie pon serasi guna mayami je

GincoMerahJambu said...

kay: syie salu jd pakar kulit sendiri je..pakar xd sijil pasal tu salah2 je..haha..heee

GincoMerahJambu said...

kak maz: betul tu kak..smelah kt kewangan x berapa mengizinkn

Hanie Dew said...

aku pernah cube sebotol VCO. jerawat tumbuh makin banyak. bila try sapu malam malam rasa tak best.pagi tu minyak kat muka macam bole buat goreng cekodok.

aprikot cream tu tak cube lagi. tp byk review yg bagi result positif.

Anonymous said...

Hye!!
Saje nak lalu2 was googling about VCO ni hehehe...

Actually I was using vCO for almost 2 months now... Apa I nak ckp is...
Seriously mmg best...
Kulit mmg licin jerawat dh x tumbuh n yg bestnya is turun 5kg :)

So I suggest Vco ni kwn I sorg ni yg muka dia agak berproblem lah bcuz jerawat n dry skin..

Tp what happened was...bru 3 hari dia amik vco ni... Seluruh badan dia rashes merah2 kecik2... So end up dia stop n bg jual kt I je botol tu....

So what I can say is...VCO ni x ngam dgn semua org kot... But for me its fine so far tp yea agak parah bila nak byr RM40 tu monthly hahaha

wajihah said...

i suggest u should try suplemen Shaklee..mmg i dulu kulit kering, acne prone skin kat T-zone area.. kalau u nak lebih details, u search i kat FB: Wajihah Rashid :)