Kesayangan GincoMerahJambu

I Just Feel Special

assalamualaikum,

boleh tak kita nak buat entri majlis tunang lagi kali ni?

alah, belum sebulan lagi pun..angau pun tak habis lagii, rasa macam baru semalam bertunang sebab dia punya gembira sampai sekarang, dia punya bahagia tak terkata sampai rasa nak kawin bulan depan. eh.

i punya happy sampai lupa nak cuci gambar tunang =,=
(itu dah memang dasar pelupa)

ok, syie nak share tips kalau tak nak rasa macam pengantin masa hari tunang. i mean, ini hari awak perlu rasa istimewa bukan rasa baru lepas kawin.

on my engagement day,

NO VEIL NO HAND BOUQUET

tak pelik ok, tak pelik..tak payah kerut-kerut dahi



terpulang pada awak-awak, ini hari istimewa yang awak impikan untuk rasa sangat istimewa (tapi jgn la perasaan raja sehari sampai tak boleh buat kerja) 

instead of feeling bride, me choose to feel special and sweet 

syie pilih untuk simpan semua rasa mcm pengantin tu untuk hari besar nanti, at least satu hari nanti bila syie tenung balik gambar hari tunang syie, syie puas hati. tak overdress, tak macam perlukan pengantin lelaki bersamping kat sebelah, tak perlu rasa kena pakai inai alang-alang baju dah macam orang bersanding.

dan yang part hand bouquet tu, 

mama larang awal-awal. sebab tu tak berbunga tangan ku itu. 

hikhik!


dua puluh tiga hari bertunang dan dua tahun lima bulan kenal genap pada hari ini, terima kasih kerana terima daku yang penuh parut jerawat ini. kbai

keadaan lepas seminggu tunang


k along, ingat wa takot ke senarai panjang-panjang camni?
tengok kaki lah. ini chef taw. 



9 comments:

♥ Miss Hearty ♥ said...

both of you very sweet ! :)

wajihah said...

so true! tunang skarang mcm dah kawin. hand bouquet tu tak perlu. tapi yela kan, majlis masing2. :)

iffah imani said...

comel....terutama casing fon tu..hari tu cari punya cari tak jumpa warna pink tu warna putih jer ada huhuhuh

boni kacak said...

awak buat saya rasa tak sabar nak kahwin ni..hehehehehe

Warna Warni Kehidupan said...

mak ai.. panjang gila senarai.. huhu.. tak pe.. moga berbahagia hendaknya sampai ke syurga..

khairul akmal bin azman said...

nak jadi MAK2 DA DIA PASNI..

pindah ipoh bg taw..

Rin Saharina said...

soo sweet.pasni kena buka myresepi.com la everyday.hihi.

comel casing. tu htc one x eh? =)

me in LDR said...

waaahhh...dah bertunang rupanya. kita sama! =D

umur kita sama, sama2 dah tunang. bila plan nak nikah? =)

selamat berkenalan.

Puan Gojes said...

taniah syg :)