Kesayangan GincoMerahJambu

Syie Mazlan Engagement

assalamualaikum,

hujung tahun dua ribu dua belas yang tersangat sangat sibuk dan awal tahun dua ribu tiga belas yang sangat-sangat menekan, tertekan, mempertekankan .. eh, penuh lah dengan tekanan. baru malam ni sempat duduk depan laptop untuk update tentang hari kita jadi tunang orang, dah dua minggu pun, malam ni baru terkedek-kedek taip entri. nyenyenye!



22-12-12

dan ia adalah pertunangan yang cuma dirancang sebulan sebelum itu, sebulan sebelum itu family en.tunang datang merisik, dan cuma dalam tempoh sebulan persiapan harus dibuat, eh kita kelam kabut macam ribut taw, risau segalanya tak macam yang diidamkan. dua hari lepas merisik terus buat persiapan, sebab kami jauh, bukan setiap minggu dapat berjumpa, even lepas tunang pun tak pernah jumpa lagi. :(

orang lain bertunang 3,4 bulan sebelum majlis dah mula buat persiapan, syie lagi empat minggu baru nak cari dulang hantaran, baru nak jumpa tailor, baru nak fikir tema. tapi Ya Allah, Alhamdulillah, segalanya dipermudahkan, terasa senang segalanya dengan bantuan keluarga dan saudara 


mula-mula nak buat tema dusty pink, tiba-tiba jadi colorful yang girly dan omey-omey rase nak gigit, *rase mcm arnab pulak. hiks! centrepiece&brown paper goodies bag credit to my adik perempuan yang super rajin membanting tenaga demi kakak yang kerja 10-9 malam setiap hari . semuanya DIY, sampai alas meja pun mama sponsor warna baby blue sama dengan tudung kita. 



photobooth kita comel, rasa nak kunyah-kunyah macam gula-gula kapas, DIY dari sign photobooth, props sampai hiasan latar semua dari adik perempuan kesayangan *terharu lagi 

                                                                              


            

i just love love love my outfit so much, berbaloi menangis cari jakel melaka sampai menangis sebab masa tu dah malam dan i tak boleh keluar dating sampai malam, tak pernah kot, hiks! and yes, i mintak warna dusty pink dan request kain chiffon tapi kakak tu suggest kan kain crepe ni sebab tak perlukan lining, i just made a simple kurung moden dengan kain jenis maxi sebab nak flowy effect tu, 

dan my half moon shawl, mula-mula dah beli dekat online shop..cantik sangat, sekali masa i bawak for my first fitting, warna terlalu lalu jauh, dah rasa nak menangis masa tu, sebeb sehelai dah dekat seratus, lepas tu bukan duit i pulak. tapi lepas tu i jumpa yang lagi super duper cantik dan i rasa terlalu cantik sebenarnya, Alhamdulillah segalanya sangat mudah sebenarnya. 

oh, half moon shawl i ni beli dekat mydin melaka je, takde online online dah 



my makeup and my mini dais done by my lovely aunty yang tengah sarat pregnant baby boy i wish, gila tak terharu dapat pelamin idaman macam ni tanpa i susah-susah turun naik bridal dalam masa sebulan bridal mana lah yang nak terima i, dah lah tarikh tu bersusun orang buat kenduri kawin, 

full view cuma ada dekat my instagram dan entry lepas








hiks! 
i tahu i nampak macam budak perempuan paling happy dalam dunia bila dapat lolipop paling besar, tak sure tapi i do, sangat gembira dan senyum tu, i sendiri tak sangka i boleh senyum macam tu, tak pernah tengok diri sendiri senyum sampai macam tu. 

semua gambar yang super cantik ni adalah dari mak cik i jugak, for FREE! 

lagi lah happy lompat-lompat sebab gambar cantik, service percuma pulak tu, 



oh i malu-malu lagi dengan u encik tunang

malu nak taip ayat-ayat romantik macam dulu, sebab sampai sekarang otak tak boleh nak proses apa yang terjadi, diri ini dah bertukar status dari gf awak kepada tunang awak, lelaki yang sentiasa saya impikan untuk hidup bersama. 

thanks for reading this super panjang banyak gambar punya entri.

LOVE YOU READERS 





10 comments:

Izzati Syazwani said...

Waaa..Soo sweet and cute ahh !
Congrates yea ! Nanti masa wedding jangan lupa jemput tau. Hehe.. :D

Dhiya Azman said...

sangat comel <3

syamimi fatin said...

thniah syie :) baru tau syie tunang... end of december x online. ketinggalan hihi

Noura Qifays said...

wahhhlawa lawa... !
tahniah :)
wedding nnt jmput ea...heeeeee

bella hamzah said...

dah lama bella xsinggah sini wah da tunag da :) sukanya tgk org tunag sy ni bile la lgi :p tahniah.by the way awk omel sgt tgk gambar awk tunang :)

boni kacak said...

wah..bestnya... tahniah tau awak.. saya pulak rasa tak sabar nak kawin ni..hehehe

Cinta hazanis said...

cantik + comel giler. tahniah tau. hehe salam perkenalan.:)

hunnybunny said...

congrate syie!!!cantek sgt..sume cantek..sweet2 je..

confdeb said...

cantik..tahniah..;)

Ihsan Arifin said...

kahwin nanti jemput haha