Kesayangan GincoMerahJambu

Tips: Goodbye Puffy eyes

assalamualaikum..

beautiful and handsome!

terima kasih kepada yang mendoakan supaya syie cepat sihat .. seriously terharu .. sobbsob .. tapi sampai hari ni tak sehat lagi .. tapi gagahkan jugak menaip walaupun sedikit dan semua comment-comment yang di tinggalkan dari entry yang lepas-lepas syie dah datang blog korang seorang demi seorang .. 


puffy eyes

disebabkan oleh posisi tidur yang salah .. kebanyakkan berlaku akibat kurang tidur dan pengambilan makanan yang tak sihat ... jap jap nak tambah jugak kalau menangis hentak-hentak katil pun boleh jugak dapat mata cenggini .. ce try .. wkwkwkwk

biasanya orang akan letak timun yang dipotong agak nipis diatas mata tapi hari ini syie nak share timun yang bukan sahaja boleh letak di mata tapi di seluruh bahagian muka dan paling penting menjimatkan masa dan sangat menyegarkan!


buat banyak-banyak macam ni sebab cuma perlukan sebiji timun, kapas muka dan plastik .. i really love this.. sebab tahan lama dalam peti sejuk dan bila-bila nak pakai just keluarkan dari peti .. senang kn

and my mom absolutely love this! .. lepas solat zohor mama akan keluarkan dalam lima hingga enam keping dan tempek je dekat muka lepas tu boleh berehat..hehe..

cuaca sekarang sangat panas .. kulit pun sampai merah-merah .. so ini lah penyelesaianya untuk kulit rasa sejuk je..plus bila guna ini kita tak perlu risau kedudukan timun yang akan jatuh bila bergerak..haha! 



for more info and details 
(michelle phan punya lagi hijau sebab jenis timun yang di gunakan..hakuu gune timun kebun kampung sagil je..)


psst! 
korang patut terjah blog ni


till then people .. keep yourself healthy and happy..
(dan sorry kalau entry ni suam-suam kuku kaki .. sebab syie masih demam lagi)

14 comments:

nur ika said...

ika dh terjah..waa..sweet nyee...^,^

EyqaLuvender said...

siyesly mata iqa mmg senang sgt nmpk sembab...kalo penat cket je obvious gler,susah nk cover...
kalo rajen buat la petua ni,tp kalo mls....hurmmmm...hehe

GincoMerahJambu said...

nur ika: thanks for your terjah..but i don't really see anything sweet kat entry ni..

GincoMerahJambu said...

eykaluvender: hhe..eyka kene la rajin dear..buat ni sekali je pas2 simpan dalam peti..nanti bile2 nak guna keluarkan je..

Cik Yatt said...

nk try la cmni..wink2

Anak Munsyi said...

FYQA ad puffy eyes :(

Mia Adriana said...

nak try boleh? heeee

GincoMerahJambu said...

cik yatt: yes..should try this

anak munsyi: alolo..cam2 fyka pon try ni ye

mia adriana: mestilah boleh syg

ZiErWa zAiNaL said...

nk try la mcm ni..hehe..

cikwahidaidris said...

wow. nice tips. nak cuba jugak. hihi

Patrick Star said...

sy nk terjah jugak! eh eh itu blog saye lah...heee. tenkiu!

EZAD AMIR said...

hihi..org pompuan mmg suka wt bnda2 cmni kan..

GincoMerahJambu said...

patrik star: ehh..memang blog awak pun..heee


ezad amir: wajiblah suka! hehe

ML Teo said...

Hi, you can try to use 1 or 2 stiff egg whites and apply with a brush under your eyes. The skin will feel tighter and thus reduce the puffiness :)