Kesayangan GincoMerahJambu

Product Review: Etude House Product

assalamualaikum..

ingat tak entry lepas atau lebih mudah entry sebelum entri ini aku lekat gambar aku lebih banyak daripada biasa? 'eh ape cite hot.fm bigjam semalam?'  u olls pergi tak .. aku wajiblah tak pergi sebab terengganu tu jaooh ohh.. dan aku bukan tulis entri ini untuk cakap pasal hot.fm bigjam .. aku tak dibayar untuk itu..hewhewhew

aku dapat banyak feedback entry lepas yang salah satu gambar aku tulis no makeup makeup look .. #ok tipu lagi .. sebab sebenarnya hari ni nak buat review je tapi desperate takde idea dan terpaksa menggunakan ayat seolah-olah aku punyai ramai peminat..puih!


etude house magic bb cream

etude house precious mineral bb cream

etude house surprise essence concealer

tiga product akan direview dalam satu entry .. sila lembutkan jari jemari dan pastikan mata anda dalam keadaan selesa untuk membaca keseluruhan entry ini..ececeh..

etude house bb cream

actually kalau buat pebandigan antara warna etude house magic bb cream dan precious mineral bb cream aku lebih suka warna magic bb cream sebab lebih cerah dan tekstur cream nya lebih ringan dan mudah untuk apply dekat muka .. akan tetapi precious mineral bb cream lebih tahan lama dan tekstur lebih berat daripada magic bb cream..

dari segi bau precious mineral bb cream mempunyai bau yang lebih baik daripada magic bb cream ..

negative or positive i still love both of them .. and now i use it almost everyday!

plus kulit rasa lembut je pakai ni .. sebab formula bb cream lebih ringan daripada foundation ..

etude house surprise essence concealer 

surpriseeee!

secara jujur nya ialah concealer pertama yang dibeli dengan betul sebab dulu tak pandai beli concealer mesti beli yang warna lebih cerah padahal sepatutnya di beli warna yang lebih gelap daripada warna kulit .. dan concelear ini agak bagus 'just in case saya tak pernah cuba concealer hebat lain seperti angelfit/elianto' tapi masih tak dapat menutup parut hitam dekat pipi ..


*emosi sebab tak pernah dapat kulit yang penuh dengan parut jerawat..*emosi sebab parut jerawat tu susah nak hilang..*emosi sebab rasa rendah diri .. *emosi sebab kena ganti duit kedai padahal aku tak tahu menahu macam mana boleh short .. *emosi *emosi *emosi 

6 comments:

ZYASH said...

elok tak produk ne??leh try lah pas ne...

GincoMerahJambu said...

elok syg..leh try! hehehe

Mia Adriana said...

mahal tak product etude house niw.

syafiqakarim said...

entah la.tp kite tak bole calit kan
apa apa pun kt wajah.byk da try.pastu merah,ruam2 nanti.pffft..gedik je nak natural -.-

GincoMerahJambu said...

mia adriana: mase syie beli tu ade offer..yg magic bb cream tu dpt rm20.00 je

GincoMerahJambu said...

syafiqakarim: kulit awak sensitif betul tu .. careful taw nak pakai pape