Kesayangan GincoMerahJambu

Masa Sekolah Dulu Kann..

assalamualaikum..

masa umur enam tahun dulu mak dah hantar pergi sekolah kan? untonglah mak hantar ... aku dulu naik bas tldm yang kaler blueblack tu je kalau lagi urban pergi sekolah naik trak yang angkat barang orang pindah  tu ... untuk separauh tahun terakhir lah .. sebab sebelum tu aku sekolah tadika kat kampung je.. hewhew .. pergi sekolah naik moto harly davidson atok .. wooo! atok aku minat motor besar ohh ..

 ni adalah ala-ala motor atok cuma tempat duduk lain je

itu masa sekolah tadika .. masuk darjah satu memang aci naik turun bas navy je lah .. tak pun naik bas sekolah kuning tu .. tapi lepas masuk darjah empat dan adik pun dah ada basikal sendiri .. kena lah kayuh basikal hari-hari .. sekolah rendah .. petang sekolah agama .. *pasal tu masa sekolah kemain hitam..

kalau aku ingat balik masa sekolah dulu hari-hari kalau boleh waktu cikgu tak datang .. waktu cikgu masuk lambat .. waktu habis final exam .. mesti masa tu kelas sangat meriah dengan mainan ..

kalau budak lelaki main pemadam lah, main lastik paling tak menahan  and i hate it! .. budak perempuan main batu seremban .. main zero point (yang getah sambung2 tu) .. tapi both lelaki dan perempuan sure main ceper (tutup botol kicap/air) 

dan aku sangat gila kan permainan ni .. lagi-lagi masa lepas UPSR .. sampai ada kawan aku bersila bersimpuh duduk atas meja sekolah demi dapatkan angel terbaikk..

dan pagi tadi masa bukak facebook aku nampak satu video ni yang betul-betul menarik perhatian aku .. plus buat aku demm! aku rindu sekolah .. aku rindu kawan-kawan 


i know ini sangat suwitt kan .. tengok setiap satu scene dalam video ni totally sama macam waktu sekolah dulu .. 

awal tahun semua sibuk tunjuk beg sekolah baru .. pencil warna siapa paling mahal ..kalau keluar yang jenama luna tu .. dah tau lah .. itu paling mahal .. keh keh keh ..

till then people .. please enjoy watching it ! 



10 comments:

Mizz ErMa said...

hehehe..swit je kan bila ingat balik kenangan2 msa kecik2 dulu..=)

GincoMerahJambu said...

betul2..rindu je rasa nya

Rtp Farra Arisha said...

how sweet the past moment actually. :) tapi arisha berbeda orangnya karena saya paling kurang suka bermain ceper, batu seremban, etc. hehehe

hunnybunny said...

rndu sgt zaman skola dlu..2la time dlu g skola agk2 mls kn..skg ni dh abis skola rndu la plak..lumrah idup kn..

hunnybunny said...

rndu sgt zaman skola dlu..2la time dlu g skola agk2 mls kn..skg ni dh abis skola rndu la plak..lumrah idup kn..

ejulz said...

haha.. main pemadam seronok.. hehe

Mr feckry said...

best gile motor tu

Ihsan Arifin said...

haha memang tak matang mase sekolah.
tengok kawan ade tu, die pun nak jugak haha

Romeo Laut said...

Kalau zaman sekolah menengah, aku ada terasa rindu. Tapi kalau sekolah rendah, mati hidup balik aku tak nak. Hahahahahah.

miss daya said...

haha tgk video my generasi tu mcm setepek kena kat muka.. exactly that is what most of us do/experience.. haha