Kesayangan GincoMerahJambu

SERA COSMETICS REVIEW

assalamualaikum


syiemazlan sekarang sibuk mengalahkan mak beranak enam sampai diri sendiri pun tak terurus apatah lagi blog..heewhew..


kalau datang kerja  .. memang tak akan letak sebarang makeup bawah mata dah .. jangan cakap eyeliner untuk waterline .. eyeshadow warna gelap pun memang tak dak nye aku pakai ..sebab nanti mata nampak macam mata panda ..


tapi mata panda comel sikiiit lah dari mata aku..ihik!


dan blog .. selamat bertemu lagi .. berhari-hari dah tak sempat jenguk blog .. dan hari ini .. tadaaaa!


SERA COSMETICS REWIEW!



aku tak begitu pasti mengenai asal produk ini samaada daripada korea, jepun atau thailand .. *jangan lah dari thailand .. but for me this is super cheap cosmetics with quality .. 

yes ... super cheap cosmetics with quality .. bukan macam pallate eyeshadow yang berpuluh warna dijual tak sampai limapoloh ringgit tapi warna yang cantik hanya mampu dikira dengan jari.. but for this the eyeshadow color is stunning!  love love love~





brown .. grey .. white  and cream 

putih untuk inner corner .. cream untuk highlight .. kelabu dan coklat untuk shadow



i told you .. only TIGA RINGGIT for one pallate .. *pengsan



and the color .. stunning .. shining .. sparkling
but for those yang cari matte color pada harga ini .. not available..


eyeliner for rm15.00 and lipstick for rm10.00

eyeliner : highly recommended! sebab sama kualiti dengan maybelline hypersharp liner .. warna sangat pekat dan tahan lama .. tak mudah hilang!

lipstick : sila fikir betul-betul sebelum beli kerana ia mengeringkan bibir walaupun warna dia sangat-sangat lawa..kalau dah "ter"beli dan cuma pakai sekali sekala..its alright girls..jangan menyesal sebab u olls ada banyak lagi lipstick yang best kan ..

blusher : peach .. saya suka pink tapi .. pink tak suka saya *nanges


"ada sesetengah kosmetik yang anda tak perlu pun untuk dilaburkan dengan harga yang tinggi .. contohnya mascara dan eyeliner" 

4 comments:

Mohd Farid said...

terus kan ber blogging...semangat tu yg kita mahu (^_^)

GincoMerahJambu said...

terima kasih farid

khalifah iman said...

murahkan?
hehe. sye pun terkezut dgn harganya cuma rm5 utk 4 jenis color eyeshadow. Yep produk ni sebenarnya dari Korea. dats why quality dia baik. cuma x popular je.

CaTzMeOW said...

dlu sy sllu beli produk ni :)..