Kesayangan GincoMerahJambu

Product Review: Fellina Beauty VIT C

assalamualaikum..

so so sorry,

syie dah lama sangat tak update review, bukan sebab malas tau tapi sebab syie jenis kalau nak review sesuatu product tu biarlah syie sendiri rasa, bukan rasa-rasa dua tiga hari terus review tapi at least sebulan guna baru syie review.

macam fellina vitamin c ni syie dah ambik selama dua bulan baru berani review (sebab tak nak org ckp syie tipu)


first beli masa bulan 12 masa nak tunang sebab konon nak kulit buruk tu jadi cantik cepat-cepat..padahal kalau fikir balik mana ada ubat yang makan seminggu dua terus jadi sempurna. haha. 

masa tu kalau ikut kan agak frust jugak sebab tak menjadi muka cantik, yang jadi semua orang tanya.."kenapa muka teruk..hari tu masa raya elok je lagi?" serius malu *nangis tepi pintu, tapi lepas tu terima lah kenyataan yang mana ada benda super express kat dunya ini. so syie continue makan sampai sebulan..

perubahan:

yes, sebab syie punya parut jenis parut gelap sampai diri sendiri pun geli tengok, masa bulan 1 memang nampak dah pudar, tapi tak hilang lagi..awal bulan 2(februari)2013 parut yang kecil-kecil dah semakin-semakin pudar. seronok hoi!! 

sekarang sikit lagi dah nak baik..syie tak tipu,

tapi sedihnya syie terpaksa berhenti ambil vitamin ni sebab alahan pada makanan laut/resdung syie, salah satu bahan vitamin ini ialah pure marine collagen which is mengakibatkan sedikit kegatalan pada kulit syie, dasar tangan tak reti duduk diam, gatal sikit syie garu-garu. tapi bukan lah keruk2 semua tu. korang jangan salah paham pulak

selain itu,

ada yang cakap makan vitamin c fellina ni tak nampak pun perubahan, ni syie bagi tips mcm mana nak nmpk perubahan

1. minum air masak banyak-banyak sebab bila dah makan ubat tu, kita kena lah bantu dia keluarkan toksik dari badan, cara nak bantu ialah kita minum air masak banyak-banyak dan toksik akan keluar masa korang buang air kecil

2. berpantang daripada kopi dan udang, sebab ini yang paling syie ingat sampai sekarang dah dekat 3 bulan tak sentuh kopi gigi pun makin cerah, hahaha..tapi udang tu ada jugak makan kadang-kadang. 

3. makan malam dulu sebelum makan ubat, ini sebab syie ada baca yg cara makan ubat ni "makan selepas makan  malam" means syie tak makan dengan perut kosong lah



so untuk suggestion pembelian,


syie suggest kan cik n syuhada sebab syie selama ni pun beli dengan dia, barang sampai cepat..berurusan pun mudah, dan postage free. yang penting ORIGINAL

nyenyenye!


i recently change my beauty routine dan tak makan apa-apa vitamin/suppliment buat masa sekarang, nanti kalau best kita update jugak sebab misi sekarang ni cuma nak kulit ni licin macam dulu je, rupa tak cantik tak apa yang penting bersih. wish me luck!



4 comments:

✿ CIK N ✿ said...

tq dear.. terbaiklah~ tahniah2.. nak tunang dah dear.. semoga makin comey hendaknye.. aminn~

♥ Miss Hearty ♥ said...

thanksss dear sudi share :)

khairul akmal bin azman said...

fuyoo!
gigi putih lg..
nak kempiskan perut ada x adik?

Lin Azlina said...

xmkn udang n minum kopi??
agak parah tu...