Kesayangan GincoMerahJambu

PENGANGGUR: KISAH CARI KERJA

assalamualaikum...


walaweyh!..hari ni pepagi bute aku dah bukak mate mengadap laptop (alah ni pon sebab mama suh tolong goreng donat) pagi ini banyak pulak info dari blog-blog yang aku follow..termasuklah pasal artis koop malaysia tu (btol ke aku eje?) yang aku xleh bla tu siap ade gamba si hasif zul tu..agaga..sengal la koo..


hari ini dah masuk hari ke tujuh means seminggu aku dah aku duk tanam anggur dekat rumah ni, tapi anggur baru tanam kan soo tak lah berbuah lagi..sebenarnya aku dah bosan+penat duduk sesaja kat umah ni..hai! kalau lah boleh keluar pegi keje kan bagos sekurang-kurangnye bergerak la jugak aku daripada duk umah ni..betambah-tambah lemak tepu ni hah!



BUKAN AKU TAK CUKUP MAKAN DEKAT RUMAH!

actually duduk umah aku ni boleh je dapat duet hari-hari, tapi sampai bile aku nak keje dengan mama je..at least aku nak jugak merasa susah senang cari duet tu..hari tu isi borang mintak keje kat first lady..tapi dekat seminggu dah ni..tak call pon *tak dapat lah tu..aku sangat berminat keje kat first lady cz first ia adalah sebuah butik!

baju harge murah! 

aku berimpian memiliki sebuah butik macam ni nokks! tapi kene lah belajar dulu kan?..semalam mama cakap ade keje kosong dekat kedai gambar kat LUMUT tu..aku tekedek-kedek kejut adik aku pepagi ajak g mintak keje..masuk je kedai gambar tu aku tanye lah

"kak, ade keje kosong tak kat sini?"

"tak de lah dik"

malu weyh!

menci-menci-menci! sape bagi info salah+mengarut dekat mak aku ni? xp la..aku tunggu jelah interview dari BUDI PRISMA tu..hari tu diorang call tanye aku nak tak kalau diorang hantar keje dekat KL..KOLUMPORR tu..mestilah aku nak3..tapi mak bapak aku ni. "im the baby girl" haha..

kbai..

t aku nak update pasal diari kehidupan aku yang dah ala-ala suri rumah sepenuh masa ni lak


and kepada sesiapa yang sertai contest aku tu..sile la,sile la..klik sini..hadiah menarik menanti anda

6 comments:

putra87­™ said...

slmt mncri kerja.. hehehe... Insyllh ade kje tu... :D

アヌム ちゃん~~ said...

Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
Sudi2 la jenguk teratak saya di frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

GincoMerahJambu said...

putra87:Insyaallah

GincoMerahJambu said...

frommetoyou: tenkiu..syie tengah jenguk sne ni

HazHand said...

heheheh! kuang hajo!

fara feroza said...

kat first lady taiping ade kerja kosong..baru nmpak tadi..:)..try lah..