Kesayangan GincoMerahJambu

Cream yang buat muka nampak macam anak patung

assalamualaikum..

ini adalah merupakan kali pertama aku akan meng review alat makeup .. tarik nafas kejap sebab nak ajak ramai-ramai jadi cantik hari raya nanti..

oh ya..apakah yang anda suka pakai sebagai makeup cover adakah foundation  jenis cecair, krim atau yang jenis berbedak..siapa pulak lebih suka apply BB cream?

apa itu BB Cream..


Magic BB Cream is an all-in-one product that acts as a moisturizer, makeup base, concealer and foundation that comes with sun protection and lightening properties. Contains Hyaluronic Acid to prevent fine lines and Vitamin E Derivatives to fight against free radicals. With its Brightening Powder, skin will appear brighter through continuous use of the cream. The result – skin that looks like it’s been reborn.

ikhlas aku petik bulat-bulat dari official web silky girl..

but its true..aku sendiri dah hampir lima bulan menggunakan produk ini dan hasilnya sangat membangggakan..

tak payah lagi nak apply moisturizer sebelum pakai foundation..

tak payah apply concealer dekat parut-parut yang ada  

paling penting tak payah pakai banyak product just untuk cover makeup



sebelum ini aku cuma pakai foundation sahaja tapi agak leceh sebab kene pakai moisturizer dulu lepas tu foundation ni senang buat muka aku berminyak dan kadang-kadang aku selalu tertinggal moisturizer dekat rumah kalau balik kampung atau dari rumah balik ke asrama

BB Cream ni sangat mudah..dengan saiz nya yang kecil senang nak dibawa kemana-mana pun..

antara kelebihan paling ketara lepas pakai BB cream ini


kita akan kelihatan lebih muda daripada adik sendiri

dan


sila kritik sebab aku mmg makeup sendiri

makeup melekat dekat muka lebih lama sekali dengan perasaan muka macam barbie doll..


tak dapat jadi doll tapi dapat perasan jadi doll sekejap pon boleh..

jom kita catik sama-sama hari raya nanti!



4 comments:

Si Pujangga said...

sedap donut tue.. :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

comel

iffah imani said...

nak try pakai cream tu tapi takut..

Cik Jingga said...

xreti nak make up..hahaha.. ^^