Kesayangan GincoMerahJambu

Tutorial: How to wear square Hijab

assalamualaikum...

last two days syie ada update tentang cara baru pakai tudung bawal klik sini dan entry itu dapat banyak like dekat facebook..terima kasih korang!

dan dalam comment untuk entry tu cukup sepoloh orang lelaki cakap dekat aku yang mereka sebenarnya lagi suka tengok girl pakai tudung bawal berbanding selendang..

mari kita tengok pengakuan beliau:


sila tarik nafas panjang panjang sebab syie nak buat tutorial pertama! 

(ini adalah atas permintaan dan tak salah kan kita ajak ramai-ramai cantik sekali..kongsi benda baik ni tapi minta maaf atas segala kekurangan)

pertama:


kita memerlukan tudung bawal, inner yang kait tu..brooch yang cantik dan safety pin

kedua:


lipat tiga segi, 
pastikan hujung kedua-dua belah adalah sama
dan 
longgarkan kedudukan tudung di bahagian atas kepala

ketiga:


bawa bahagian sebelah kanan ke sebelah kiri dan pinkan menggunakan brooch

pastikan ia selesa dan tak perlu terlalu dalam 

for closer look:


it will be like this
dan 
lebihan dari itu sila kemaskan dengan meletakkan nya di bahagian belakang

keempat:


letak safety pin pada kedudukan seperti diatas

ia adalah untuk menutup leher anda
(maaf tiada closer look sebab jurugambar aku tu malas nak layan aku)

dan hasilnya:


it will be like this

tips: scarf kait tu se elok nya kita pakai depan sikit untuk kelihatan lebih bergaya

maaf jika tutorial ini mengandungi banyak kekurangan..diingatkan ini adalah tutorial pertama aku dan jika ada nasihat sila bagi taw cepat-cepat ye sayang-sayang

8 comments:

ALya Liyana Yahaya said...

ske-2.. hikhik.. nk try la t.. =) tengs syg

ELyanto said...

wah, style tudung bawal yg latest . i like the most !

mimi fatin said...

tdg bwl plg best. dh lama usha cara dian pelangi ni pakai, comel je tp xtry pula..hehe

cheqwa said...

nak try jugak! ^_^.thanks for new style ..hehe

GincoMerahJambu said...

liyana: Wc dear

GincoMerahJambu said...

Ely: sngt cntek kn style bru ni

GincoMerahJambu said...

mimi: try la..best taw..cntek je tgk dian pakai

GincoMerahJambu said...

cheqwa: WC dear