Kesayangan GincoMerahJambu

Tips: Care your lips

assalamualaikum..

hye bloggers! 

this is weekend and don't actually have any interesting topic to talk about .. or any new make up video tutorial orrr new product to share .. good news! saya sedang menggunakan beberapa produk baru and the bad news! masih belum masanya untuk berkongsi dengan anda lagi sebab semuanya masih diperingkat percubaan..

sebelum kita suggest kan sesuatu yang bagus kepada orang ramai .. lebih baik kita ada pengalaman menggunakan product tersebut (anguk-anguk)

dan hari ini mari kita lihat product-product makeup yang paling asas dan mungkin boleh membantu gadis yang baru berjinak-jinak nak pakai makeup...hik!..tapi-tapi-tapi kali ini cuma product untuk bibir sahaja ye girls..sebab saya nak fokuskan kepada satu-satu jenis produk.

Lips:


wait girls before korang bakal merosakkan bibir korang saat cuba menggunakan lipstick yang berjuta jenis terjual dipasaran adalah lebih baik sentiasa menjaga kelembapan bibir dengan vaseline .. pastikan anda sentiasa sapu vaseline ni sebelum mengoles lipstick ke bibir (sastera auww!)


untuk permulaan korang boleh mencuba gunakan lipstick silkygirl and lately warna code:01 (pink) sangat cantikk dimata aku dan jugak sekarang ramai yang menggukkan nude colour..idk best product for this colour but korang mungkin boleh cuba jenama maybelline or revlon..tapi kalau agak-agak kurang bajettt sekalipun peleseeeee jangan beli lipstick pasar malam Rm12.00! bukan sebab tak berjenama but sebab kita tak tahu apa kandungan sebenar dia..

dan sorry for me saya kurang memakai gloss sebab bibir akan nampak pelik bila sapu di seluruh bibir..and the tips kalau tak nak bibir nampak pelik macam saya...oleskan lip gloss di bahagian tengah bibir sahaja

"supaya nampak lebbihhh seksiii!"

suggested:


elianto!

aku agak berminat dengan product ini tapi masih tak tahu kat mana nak beli or lebih senang dan murah mungkin korang boleh dapat kan jenama silkygirl atau lebih mahal sikit jelah..maybelline..

yang penting:

jangan lupa untuk minum air yang secukupnya!

tips:
kalau korang rajin lah kan..masa mandi atau semasa mencuci muka gunakan berus gg untuk membersihkan bibir tapi tak payah lah sungguh bersemangat siap letak toothpaste sekali! hanya berus untuk membuang kulit-kulit kering .. aku selalu jugak buat ni (kalau rajinnn)

next update nanti aku cerita yang lain pulakss taw..nanti panjang-panjang pening nak bace

gud bye!




10 comments:

Nurul Mazni Sawal said...

melampau lah gune tooth paste sekali utk gosok bibir.. hehehehe.. nice entry dear :)

GincoMerahJambu said...

hehe..mnelah taw..suh gune toothbrush skali toothpaste dy letak..tenkiu dear

konde said...

thanks for tips

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Zaza Fakharuldin said...

sye selalu sgt pkai vaseline sbb bibir sye cpat kering. kawan2 secollege sye pon same

Eqa Yazid said...

start using vaseline since dari sekolah menengah lagi. :)

khairul akmal bin azman said...

vaseline ok 2...
mmber kay perempuan byk guna..
nti bawak la kta makan otak2..teringin lo?

Semut Senyum said...

tq utk sharing this..
cik semut pun guna vaseline tu..
dan suka product elianto... =)

say to easy=) said...

oh thnks 4 da tips yeah:)

chemay said...

nice tip.
lepas nie boleh try berus bibir pulak.
:)

khairul akmal bin azman said...

mmg dak dsk!

pandai jage penampilan diri!
no doubt!