Kesayangan GincoMerahJambu

JULY REVIEW (2)

assalamualaikum..

hampir dua minggu berpuasa dan lagi dua minggu hari raya

excited ke idok?

jujur nya semalam syie berniat nak tutup blog ni buat selama-lamanya. tapi pagi ni bila buka blog, hati jadi tak kesampaian. walaupun blog ni tak ramai yang tinggal kan comment lepas baca entry tapi saya ada ramai pembaca. *terharu. jadi saya akan terus berblog selagi mampu. hihi..


phone case kecintaan sepanjang hayat. saya sangat-sangat-sangat cintakan ini.

warna pastel yang mendamaikan, siap ada cermin yang comel. at least bila tak bawak compact powder saya masih ada cermin untuk tengok keadaan diri sendiri. mungkin sedikit berat tapi..sangat praktikal sebab selesa untuk dipegang. bila saya penat pegang hp, saya akan tarik sedikit penutup cermin belakang dan pengang itu sahaja. *pemalas. 

ya ya ya
ini phone case kecintaan selamanya sampai rasa tak akan beli yang lain. satu dah cukup. 

price: RM15.00 


EUMEGA SUNBLOCK SPF30

ingat tak beberapa entry lepas syie ada sebut tentang, "tak sesuai jika kita berkerja dalam pejabat berhawa dingin dan kita pakai pelembab, sebab pelembab akan lebih menggalakkan pertumbuhan jerawat lagi-lagi kalau kulit uolls jenis berminyak dan berjerawat" 

saya pergi kepada beauty consultant dalam 3-4 bulan lepas sebab masa mula kerja kulit jadi lagi teruk, jerawat sana sini, dan dia cadangkan jangan pakai pelembab sebab saya berkerja dalam acon selama 11jam sehari! .. dan yes yes yes! kulit dah kurang masalah sekarang, tak perlu pakai pelembab cuma pakai sunblock setiap hari..

kulit saya dah jadi semakin baik dari dulu cuma nak hilangkan sedikit kesan parut jerawat

price: RM37.00 
(untuk kegunaan selama dua bulan)


hello gadis. ini tiada dalam list hari tu, tapi tak sengaja terbeli jugak dua biji ginco pink!

both form silkygirl and the color is sweet berry and hot pink

sebab saya mempunyai bibir yang sedikit gelap di jadi bila pemilihan lipstick harus lebih kepada yang agak gelap, lagipun bila pakai yang terang saya nampak panas. 

tetapi, dari dulu hingga sekarang.. saya masih menggilai lipstick yang dicampur. hihik!

saya suka campurkan dua warna lipstick dan kadang-kandang ia jadi wow! tapi kadang-kadang .. euwww!

playing with makeup is lots of fun!

price : RM 10.00 

MURAH, TAK MENGERINGKAN, TAHAN LAMA
tapi jangan lupa pakai pelembab. highly recommended maybelline baby lips.



till next time girls


7 comments:

khairul akmal bin azman said...

ke pakwe marah main blog..?
cer jujur.. hehe..

Aishah Jahirah said...

keje dlm aircond elok pakai sunblok la ye...baru ku tahu..heee

- M A S H - said...

comelnya phone case. dah lama cari yg camni. nak jugakkkk ~ T_____T

skulluv said...

rugila kalau tutup.

Tomoyo@Zura said...

salam...hai..salam perkenalan..awak ex-student kat psis kan? msuk kos DSK thn ble iek? saya pn ex-student sana gak..heeee

Nice to know u~

khairul akmal bin azman said...

alhamdulilah..
semoga success dalam kehidupan.
ex-dsk psis!

khairul akmal bin azman said...

ade new entry!