Kesayangan GincoMerahJambu

Deco Idea: Wall Colors Inspiration AND Idea

assalamualaikum..

hamboi tajuk kemain omputih bagai, ^_^


lepas tu dua hari lepas mama kol

mama: kakak, cepat..nak mozek warna ape? mama nak beli dah ni

masa ni idea memang dah ada tapi belum betul-betul yakin dengan idea tersebut, mama pulak dah nak beli mozek so terus mama beli mozek warna yang dah ada dalam kepala tetapi belum betul-betul yakin.

acano tu?


meh sini cerita, perempuan kalau cat bilik mesti nak warna-warna perempuan kan? semua nak pink pekat pink cair pink suam *eh ade ke? . tapi sekarang cerita nya nak cat bilik perempuan yang rasa warna pink tu bosan. 


disebabkan sekarang tengah trend pastel. jadi syie decide pastel untuk bilik baru nanti, untuk peringkat sekarang proses nak pilih warna cat yang paling sesuai dan awak-awak tolong syie boleh? tolong pilih warna yang paling cantik sebab syie suka semua! rasa nak tukar cat bilik secara bergilir2. *hamboi banyak duit?




love at the first sight

lembut nya warna, dengan cadar pink lembut..tenang rasanya mungkin sampai tak sanggup tinggalkan bilik nanti. 


pink coral

merah jambu dengan sedikit pengaruh oren, nampak comell dan berani bilik nanti


me love this one too

tenang dan nyaman serta luas, sebab bilik syie nanti tak lah besar mana


purple?


putih sahaja

which one? 

semua pun cantik-cantik dan sejuk je dekat mata ni, kalau suruh pilih memang tak dapat pilih sebab nak semua, tapi bilik cuma satu..apakan daya? 

ini baru cerita cat bilik belum masuk cerita set perabot lepas tu deco-deco, tapi syie sentiasa akan review dan update tentang bilik baru ini dan decoration untuk bilik ini dari masa kesemasa, mana lah tahu boleh bagi idea kpd orang lain yang nak makeover bilik atau yang dapat bilik baru dan sedang cari idea untuk hias bilik.

because sharing is love and i love you follower and readers! 

tenkiu for reading this! 




6 comments:

Puan Gojes said...

i love yang first one too dear ;)

GincoMerahJambu said...

yeay! 1 vote!

♥ Miss Hearty ♥ said...

suke yg 1st..ohsemmm ! :)

boni kacak said...

tak tau napa saya tertarik dengan yang ungu tu..

Ailyl Rozanna said...

1st very awesome!

azrinna said...

Saya pilih yang nom. 3 dari atas.