Kesayangan GincoMerahJambu

Tips: Beauty Eyes

assalamualaikum...

ohhh im so so and so excited to sharing this tips (seriously!) dalam entri "TIPS" yang lepas aku dah share tentang Kesan Makeup Terhadap Kulit dan Cara SAYA Mengatasinya dan Cara Penjagaan Bibir Dan Product Suggestion 

*eiceh macam pengacara konon-konon..!

eyeshadow colour for your eyes


basically you don't actually need this much colour .. yeah this is mine but i not really use all of it .. 

untuk orang-orang muda remaja dan hanya menggunakan eyeshadow kebanyakkan nya hanya untuk keluar dengan kawan-kawan .. keluar dengan mak ayah .. keluar dengan boypren atau keluar pergi kelas atau atau keluar bekerja .. its a basic for you to have brown colour eyeshadow .. black colour and white or cream for your highlight..

dan walaupun dengan menggunakan warna-warna begini awak boleh jugak mendapatkan "smokey brown eye" yang senang dan sangat sesuai untuk remaja .. (would it be my next makeup tutorial?) plus dengan warna-warna macam ni akan buat anda nampak muda dan  lebih natural .. which is sangat sesuai untuk everyday makeup .. untuk dating sangat di suggestkan sebab most boys suka girl yang simple makeup.. 
have a try dong!..

plus plus plus 
pink colour eyeshadow for sweet look! 



mascaralicious (mascara)

walau apa jenama mascara yang awak suka tak kisah lah cap online shop .. cap katalog .. cap gurdian/watson/sasa atau cap pasar malam .. for me ianya akan lebih menjadi jika digunakan bersama eyelash curler .. dan ikut suka hati u nak beli yang mahal atau murah .. aku mula menggunakkan pelentik bulu mata since form one and im never stop use it .. kira ni benda wajib aku pakai setiap kali keluar walaupun tak pakai mascara atau eyeliner atau eyeshadow ..

dream mascara 


ini hebat! 


eyeliner line liner 

*yang lagi dua perkataan itu sila diabaikan*

most people say the best pencil eyeliner


its ok .. tapi pencil eyeliner ni agak susah dibersihkan lagi-lagi untuk kegunaan harian bila sampai waktu untuk bersolat kesan warna dia masih ada walaupun dah cuci betul-betul

liquid liner

setakat hari ini aku tak pernah lagi beli yang jenama memahal lagi .. selalu beli kat kedai yang jual sebotol RM 10.00 je .. tapi i love it sebab mudah di cuci dengan air tapi tips for this bila beli eyeliner yang murah sila jangan gatal sesangat tangan tu .. itu yang jadi line cepat hilang

gel liner

never tried..nanti kalau dah try aku akan review 

SILA AMBIL PERHATIAN

i'm just sharing this video dan take note bukan hanya kulit dan rambut yang memerlukan penjagaan rapi .. memerlukan krim malam sebelum tidur .. tapi bulu mata anda juga memerlukan perapi sebelum tidur terutamanya kepada yang suka pakai bulu mata pelesu selalu atau yang setiap hari menggunakan mascara .. bulu mata akan banyak gugur setiap kali kita tanggalkan bulu mata palsu .. betul tak? 


hope this tips help you at least a little..

jika saya salah tolong betulkan

13 comments:

khairul akmal bin azman said...

makwe!
harap sihat2 di jb?

Stacy Hanza said...

liquid liner is the best! kn darla :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kdg2 suka jgk godek2 youtube tgk cara make up! at least boleh belajar:)

Wawa Tasliman said...

tahnk you for sharing.. i love my gincu merah jambu.. :)

zareliqa afiqa said...

weee :) thanks 4 sharing^^

GincoMerahJambu said...

kay: sehat je kt snii

stacy hanza: yess! agree!

GincoMerahJambu said...

fifi: yes..kt utube pon boleh belajar macam2

wawa: i love mine!

GincoMerahJambu said...

zareliqa: wc

khairul akmal bin azman said...

ok..bila nak trun ipoh?
le jumpe kay

GincoMerahJambu said...

heee..xtaw lah ble nk turun ipoh dahh

khairul akmal bin azman said...

pape msg jela.

p/s: wish luck cari kje..always keep in touch..xpe kan??

GincoMerahJambu said...

xp kay..boleh je bile2 pon

Hanie Dew said...

aku tak ngam pakai eyeliner silky girl. skrg guna avon glimmerstick eyeliner. tahan lama. kaler pun meveles.