Kesayangan GincoMerahJambu

Product Review: St. Ives Daily Hydrating Lotion

assalamualaikum,

hari tu ada janji nak update pasal lotion yang best sangat-sangat tu, so citenye sekarang ni nak update lah ni.

yang janji manisku nak update pasal skincare routine yang baru tu .. erm ermm... esok atau lusa Insyaallah syie akan update .


my new skin after three weeks using my new skincare 
"DAH BEBAS DARI KULIT KUSAM, KULIT GORENG IKAN, DAN PARUT ALHAMDULILLAH DAH MAKIN MEMUDAR"
makeup : bb cream + baby powder ONLY

................................

tapi yang ni cerita lagi sehari dua lah ye, 

*alah..esok lusa tu macam kenyit mata je

hello to my new love love love


ST. IVES Daily Hydrating Lotion
with 
VITAMIN E

siapa kat sini tahu kebaikkan vitamin E?

vitamin e ni sebenarnya antara vitamin yang sangat baik untuk kulit kerana ia mampu memperbaiki kulit, kalau Vitamin C fungsi nya adalah untuk bagi kulit lambat kendur, vitamin e pulak untuk memulihkan kulit. 

nampak tak hint dekat situ? kalau ada yang nak baiki kulit yang berparut tak salah kalau cuba vitamin e atau ubat/produk yang mengadungi vitamin e 


on my review:

lotion ni sangat-sangat hydrated sebab syie berkerja dalam aircon untuk sebelas jam sehari dan kulit sekitar siku senang sangat nak jadi kering dan pedih. sapu lotion ni alhamdulillah kulit sentiasa rasa lembab. hihi

dan satu lagi bila malam sebelum tidur syie apply lotion ni, alahaii ... bagun pagi kulit rasa lembab, rasa ringan, rasa anjal . *tetiba rasa anjal . hahaha

sebelum tidur letak kat tapak kaki kasar, moga-moga dapat tapak kaki lembut mcm baby. weeee! 

jadi sekarang syie letak sikit lotion ni dalam botol kecik dan bawak kat tempat kerja, hihi

RM 11.90
WATSON




NEXT UPDATE

MY NEW SKINCARE ROUTINE AND MY MAGIC PRODUCT 

STAY TUNE


1 comment:

♥ Miss Hearty ♥ said...

waaaa..nak try lah nanti ! nampak dah kat farmasi tapi tak terbeli pon.huhuhu.. memang keje dalam ekon neh kulit cepat kering :(